Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett az U16-os sznúker-világbajnokságon a mindössze 12 éves Révész Bulcsú. Az elképesztően tehetséges magyar sportoló nagyszerű versenyzéssel jutott el a döntőig, ahol a 15 éves lengyel Antoni Kowalski viszont már túl nagy falat volt neki. Semmiről sem csúszott még le, már profi karrierjét tervezgeti, de amíg általános iskolába jár, a tanulás az első az életében.

A hétvégi, oroszországi U16-os sznúker-vb-n hatalmas lendülettel kezdett a 12 éves Révész Bulcsú. Az első négy mérkőzését az orosz Artyom Zsogin és Grigorij Pahonov, az ír Ryan McGuirk, a kazah Nurdaulet Majten, illetve az ausztrál Xavier Daw ellen egyaránt 3-0-ra nyerte meg. A negyeddöntőben az egyiptomi Mina Avadot 4-3-ra, a legjobb négy között a pakisztáni Umar Hant 4-1-re verte. A döntőben a 15 éves Antoni Kowalskitól 4-2-re kikapott, ezüstérmes lett - számolt be az utanpotlassport.hu.

Révész Bulcsú 12 évesen úton a sznúkervilágelitbe Forrás: Révész Bulcsú Facebook

Révész Bulcsú szeptemberben kezdi a hetedik osztályt, nem magántanuló és a tervek szerint nyolcadik végéig nem is lesz az. Nyolcéves kora óta játszik, eleinte édesapja segítségével ismerkedett a sportággal, mert megtetszett neki a tévéből. Négy éve edzővel gyakorol, ha pedig minden jól megy, akkor általános iskolai tanulmányai után Angliában vagy Írországban alapozzák meg profi karrierjét.

Mindkét kézzel tud játszani, de nemcsak emiatt számít igazi tehetségnek, hanem mert a vérében van a játék, és korán el is kezdett foglalkozni vele. Hozzáértők szerint 18-20 éves korára bőven odaérhet a profik közé, hiszen itthon már alig van ellenfele, nem véletlenül Vénember a beceneve.

Révész Bulcsút láthatják élőben a sportág rajongói a november 23-i budapesti Snooker Gálán, ahol bemutatót játszik majd a világelső és világbajnoki címvédő Judd Trumppal, valamint a korábbi négyszeres világbajnok John Higginsszel.

Mindent egy helyen az Eb-ről