A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Hétfőn este hivatalosan is lezárult az átigazolási piac a Premier League-ben. Az utolsó pillanatban több világsztár is érkezett a szigetországba, ennek ellenére a vezetőhír az volt, hogy az Arsenal a koronavírusra és a költségcsökkentésre hivatkozva délelőtt kirúgta azt a Jerry Quy-t, aki az elmúlt 27 évben a dinoszaurusznak öltözve, kabalaállatként szórakoztatta a közönséget. Quy kirúgását csak tetézte, hogy nem sokkal éjfél előtt hivatalossá vált, hogy az észak-londoni klub 50 millió euróért kivásárolta a szerződéséből Thomas Partey-t, az Atlético ghánai középpályását. A kirúgott törzsszurkolóért rengeteg Arsenal-legenda kiállt, a fizetését pedig a csapat világbajnok német játékosa, Mesut Özil fogja állni.

Hétfőn délelőtt az Arsenal a hivatalos honlapján tudatta, hogy koronavírus miatt elköszönt Gunnersaurustól, a csapat kabalájától, akit az a Jerry Quy alakított, aki 1963-ban ment ki élete első Arsenal-meccsére, és

olyannyira szerette a klubot, hogy még a testvére esküvőjét is kihagyta, mert annak időpontja ütközött a csapat egyik hazai meccsével.

Jerry Quy az elmúlt 27 évben szolgálta az Arsenalt Gunnersaurusként, az elküldése után pedig felrobbant az internet. Több Arsenal-legenda is a felháborodásának adott hangot, és a rivális csapatok is kiálltak a zöld dinoszauruszként elhíresült Quy mellett.

A Gunnersaurus 27 éve szerves része az Arsenal-meccseknek Forrás: AFP/ADRIAN DENNIS/Adrian Dennis

Ezt követően az észak-londoni klubnál korrigálták a hírt, és leszögezték, hogy csak addig nem számítanak Gunnersaurusra, amíg az Arsenal üres stadionban játssza a meccseit. Ennek ellenére borzalmas üzenete volt a dolognak, ugyanis az Arsenal költségcsökkentésre hivatkozva rúgta ki Jerry Quy-t, majd néhány órával később 50 millió eurót fizetett Thomas Partey-ért az Atlético Madridnak.

Az Arsenalt már George Graham edzősködése alatt is szolgáló Jerry Quy-nak szerencsére nem kell aggódnia a megélhetése miatt, ugyanis Mesut Özil, a csapat világbajnok német irányítója az Instagram-oldalán bejelentette, hogy állja a csapat kabalájának a fizetését.

– írta Özil a közösségi oldalán.

Mesut Özil hatalmas nagyságról tett tanúbizonyságot Forrás: AFP/Ian Kington

Mesut Özil szerződése 2021 júniusáig érvényes az Arsenalnál, a heti fizetése 350 ezer font. Azonban a gyakori sérülései és a formaingadozásai miatt tavaly márciusban lépett pályára legutóbb az Arsenalban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!