A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Barcelona legyőzte a PSG-t, és bejutott a kézilabda-BL döntőjébe

Dika Mem Barcelona kézilabda
PSG's Luka Karabatic (L) and Barcelona's Dika Mem vie during the semi-final handball match Paris Saint-Germain Handball v Barca at the EHF Pokal men's Champions League Final Four competition on December 28, 2020 in Cologne, western Germany. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona 37-32-re legyőzte a Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2019-20-as szezonjának négyes döntőjében, amivel bejutott a keddi döntőbe.

A katalánok egy 21 mérkőzéses veretlenségi szériában voltak, mielőtt hétfő este pályára léptek volna az előző szezonból az év utolsó napjaira halasztott négyes döntőjében. Ez a széria egyben egy 21 mérkőzéses győzelmi széria is a BL-ben. Legutóbb a MOL-Pick Szeged tudta őket legyőzni, még a 2019-20-as évad első mérkőzésén.

Dika Mem és a Barcelona megállíthatatlan volt a PSG ellen Forrás: AFP/Ina Fassbender

A PSG hatalmas iramban és koronavírusos irányítója, Luc Steins nélkül kezdte a találkozót. Mivel a szezon közben szerződtetett holland játékos volt az egyetlen, akit ezen a poszton Raúl González be tudott volna vetni, ezért balkezes jobbátlövőjük, Nedim Remili lett kénytelen ezen a poszton kézilabdázni.

A párizsiak ezzel a taktikával az első 15 percben fantasztikusan tartották valamivel esélyesebb ellenfelüket. Sőt, Remili és Dainis Kristopans góljaival 10-8-ra még a franciák vezettek. Ekkor a Barca kapujába Gonzalo Pérez de Vargas helyén pályára lépett Kevin Möller jelenléte megváltoztatta a mérkőzés alakulását.

A dán kapus 12 lövésből nyolcat kivédett a szünetig, csak Mikkel Hansen hétméteresei tartották versenyben a PSG-t. A katalánok Dika Mem parádés átlövéseivel és Ludovic Fabregas beállóból szerzett találatainak köszönhetően 18-14-es előnnyel mehettek az öltözőbe.

Mikkel Hansennek ezúttal sem jön össze a BL-győzelem Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A fordulás után sem tudott a PSG változtatni a játék képén, a Barcelona esélyeshez méltóan uralta a mérkőzést. Aron Pálmarsson és Timothey N'Guessen sorozatban szállították a nagyobbnál nagyobb gólokat. A szélsebes Dylan Nahi góljai csak a szépítésre voltak elegendőek a katalánok erődemonstrációja közepette.

A végeredmény 37-32 lett, a Barcelona magabiztos győzelemmel jutott a döntőbe,

és várja, hogy a THW Kiel vagy a Telekom Veszprém lesz-e az ellenfele a keddi fináléban. Továbbá a PSG kiesése azt jelenti, hogy Mikkel Hansennek ezúttal sem lesz meg a "kézilabdás Grand Slam". Minden idők egyik legjobbjának az olimpia, a világbajnokság és az Európa-bajnokság megnyerése után már csak a BL-trófea hiányzik a gyűjteményéből.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő
Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 37-32 (18-12)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!