A Győr nyerte az FTC elleni szuperrangadót

Győr, 2021. február 3. A győri Stine Bredal Oftedal (j) és Alicia Stolle, a Ferencváros játékosa (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. február 3-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A női kézilabda NB I szuperrangadóján a Győr a Ferencváros csapatát fogadta és a második félidei jó periódusának köszönhetően végül 33-27-re nyerni tudott.

A hazaiak keretéből Eduarda Amorim vádlisérülés, Puhalák Szidónia betegség miatt hiányzott. A brazil világbajnoknak négy-öt mérkőzést kell kihagynia. A vendégeknél Bíró Blanka és Csiszár-Szekeres Klára nem játszhatott, utóbbit ujjműtét miatt hosszabb időre elveszítette csapata.

Mindkét oldalon több hiba tarkította a játékot a meccs elején, és mivel a Ferencváros rontott többet, 6-3-as hátrányba került. Sok volt az eladott labda, és ezt a Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő ETO rendre gyors gólokkal használta ki. A vendégek trénere, Elek Gábor időt kért, és a többi között azt tette szóvá, hogy játékosai gépiesen kézilabdáznak.

A győri Stine Bredal Oftedal (j) és Alicia Stolle, a Ferencváros játékosa (k) Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az irányító Stine Oftedalt remekül semlegesítették a fővárosiak, akik hatékony védekezésükre alapozva egy 4-0-s sorozattal fordítottak, és 9-5-ös hazai vezetés után 12-11-nél már náluk volt az előny, a meccs során először. Ezt követően Danyi Gábor is időt kért, csapata kimozdult a hullámvölgyből, és végül döntetlennel vonult szünetre a két együttes.

A második félidőt az FTC kezdte valamivel jobban, és pontosabb támadójátékának köszönhetően többször is vezetett két találattal. Most a győriek fordítottak egy négyes gólsorozattal, a vendégek időt kértek, ám a játék képe ezúttal nem változott. A Ferencváros német balátlövője, Emily Bölk továbbra is eredményesen lőtt, ennek ellenére csapata hét perccel a vége előtt már ötgólos hátrányban volt, és az összeszedettebben kézilabdázó ETO a hajrában még növelni is tudta a különbséget.

A mezőny legeredményesebb játékosa Bölk volt kilenc góllal, a holland Angela Malestein hatszor talált be. A hazaiaknál Lukács Viktória hat, Kari Brattset öt gólt lőtt. A kapusok közül Amandine Leynaud öt, Silje Solberg kilenc védéssel járult hozzá a hazai sikerhez, a túloldalon Janurik Kinga nyolc lövést hárított.

Az FTC legutóbb 2017 őszén győzte le az ETO-t, azóta három döntetlen mellett hatodszor nyertek a győriek.

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-27 (14-14)
lövések/gólok: 48/33, illetve 50/27
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 2 perc

A játéknap másik mérkőzésén a Mosonmagyaróvár házigazdaként 30-25-re legyőzte a Siófokot, így továbbra is csupán egy veresége van a mostani szezonban, s őrzi előkelő helyét a tabellán.

Mindent egy helyen az Eb-ről