Fukusimából rajtol az olimpiai fáklyafutás

TMG unveils 2020 Tokyo Olympic and Paralympic torch OLYMPIC TORCH Tokyo Metropolitan governmentThe 2020 Summer Olympics is schedu Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Commi
Látogatók pózolnak a 2020-as olimpia és paralimpia fáklyájával a japán fővárosban
Vágólapra másolva!
A tokiói nyári olimpia szervezőbizottsága hétfőn megerősítette, hogy a tervezett időpontban, március 25-én kezdődik meg az olimpiai fáklyafutás Fukusimában.

A koronavírus-járvány újabb hulláma miatt kérdéses volt, hogy megtudják-e rendezni a váltót, sőt, Simane japán tartomány kormányzója kilátásba helyezte, hogy a prefektúrában nem engedélyezi a futást, ha nem javul a Covid-helyzet a nyári ötkarikás játékoknak otthont adó országban.

Látogatók pózolnak a 2020-as olimpia és paralimpia fáklyájával a japán fővárosban Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kunihiko Miura

A váltó a szervezők hétfői bejelentése alapján március 25-én indul Fukusimából, s a staféta eljut az ország mind a 47 tartományába. Simane prefektúrát május 15-én és 16-án érintené a 121 naposra tervezett olimpiai fáklyafutás.

A rajt és az első napi szakasz nem lesz nyilvános a pandémia miatt, arról később születik döntés, hogy a négy hónapig tartó váltó során hol lehetnek nézők, résztvevők, esetleg ünnepségek, rendezvények.

A 2020-ról ez év nyarára halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, míg a paralimpiai játékok augusztus 24-től szeptember 5-ig zajlanak a japán fővárosban.

Mindent egy helyen az Eb-ről