Óriási botrány Londonban: jegy nélküli szurkolók akarnak betörni a Wembley-be - videó

London, verekedés, Wembley, Anglia - Olaszország, Euro 2020
LONDON, ENGLAND - JULY 11: Two fans are seen fighting outside the stadium prior to the UEFA Euro 2020 Championship Final between Italy and England at Wembley Stadium on July 11, 2021 in London, England. (Photo by Getty Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A The Athletic újságírója, Alex Kay-Jelski Twitter oldalán számolt be arról, hogy nagy feszültségben telnek a döntő előtti órák a Wembley Stadion környékén, ahol a jegy nélkül maradt szurkolók megpróbálnak betörni a stadionba. További helyszíni jelentések arról számolnak be, hogy a jegy nélküli drukkerek lefizetik a kapuőröket és így jutnak be. A botrány hatalmas, egyelőre azok sem tudnak bejutni, akiknek jegyük van, mert a kapukat lezárták.

FRISSÍTÉS, 19.54: Helyszíni beszámolók szerint a rendezők a Wembley összes kapuját lezárták, így most azok sem tudnak bemenni, akiknek érvényes jegyük van a döntőre.

A koronavírus-járvány miatt az Anglia-Olaszország Eb-döntőre 67 ezer néző mehet csak be. Ezt a korlátozást nehezen viselik a drukkerek és többször megrohamozták a zárt kapukat.

A Sky News beszámolója szerint több tucat jegy nélküli drukker jutott be a stadion területére, de a nézőtérre egyelőre nem. A Wembley szóvivője szerint az incidensek a stadion külső kerületén történtek meg. Londonban vasárnap rajongók ezrei gyűltek össze a Wembley Stadionnál. Sokan olyanok, akiknek nincs jegyük az összecsapásra. A rendőrség arra szólította fel a jegy nélküli embereket, hogy ne utazzanak oda, illetve menjenek haza.

Négy órával a finálé előtt több tízezer ember gyűlt össze, akik palackokat és füstbombákat dobáltak, az utca pedig szemétben és alkoholban "úszott".

Ezen a videón látszik, hogy rúgják szét a kordont az eszüket vesztett drukkerek

Sam Wallace, a The Telegraph újságírója arról számolt be, hogy a biztonsági őrök eszeveszetten próbálják elkapni a rajongókat .

Ezen a videón is jól látszik, mekkora a botrány:

Ezen a két képen pedig jól látszik, mi történik Londonban.

Tömegverekedés Londonban, másfél órával az Eb-döntő kezdete előtt Forrás: Getty Images/Alex Pantling

Véresre vert szurkoló a Wembley Stadion előtt Forrás: Getty Images/Alex Pantling

Az Anglia-Olaszország Eb-döntő 21 órakor kezdődik Londonban.

Mindent egy helyen az Eb-ről