A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy torinói lapnak nyilatkozva elmondta, úgy tűnik, hogy Szalai Attila a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea játékosa lesz.

Az olasz szakember hazalátogatott, és ebből az alkalomból nyilatkozott a Calciomercato.com online lapnak a torinói Circolo del Stampa című rendezvényen. A magyar válogatottat érintő legfontosabb kérdés Szalai Attila klubváltása. A török Fenerbahce 23 éves védője idén januárban igazolt az isztambuli klubhoz, ahol remekül mutatkozott be, és a bajnokságban, valamint a nyári Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével több európai sztárcsapat érdeklődését is felkeltette. Török lapok kezdettől fogva az Atlético Madrid és a Chelsea élénk érdeklődéséről írtak, sőt, már "el is adták" utóbbinak a magyar védőt, ám hivatalos információ azóta sem látott napvilágot ebben a témában.

Szalai Attila és Marco Rossi a válogattt egy korábbi sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi most viszont nagyon egyértelműen fogalmazott egyik alapembere klubváltásának ügyében.

"Nehéz csak egy olyan játékost megemlíteni, aki biztosan megállná a helyét a Serie A-ban, de most leginkább Szalai Attilát látom ilyennek, aki a Fenerbahce játékosa, aki szerintem a Chelsea-ben fogja folytatni. Tudjuk, hogy nagy klubok figyelték Spanyolországból is, de a Chelsea-be történő igazolása látszólag már kész üzletnek tekinthető. De valóban nagyszerű játékosa lehetne az olasz bajnokságnak is" - mondta Rossi, azaz ezek szerint csak idő kérdése, hogy hivatalossá váljon a klubváltás.

Az interjúban Rossi beszélt arról, hogy nem hiányzik neki az olasz bajnokság, ugyanakkor nagyon is követi a Seria A küzdelmeit, amit egy nagyon nívós és kiengyensúlyozott bajnokságnak tart. Szerinte a bajnoki cím legnagyobb esélyese az Atalanta, a Juventusnak pedig még a BL-indulást jelentő helyekért is óriási csatát kell vívnia.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!