Kiderült, mi lett a pályára berohanó, szivárványos zászlóval provokáló "szurkolóval"

Football/ 2022 FIFA World Cup/ Portugal vs Uruguay soccer Horizontal
A pitch invader holding a rainbow flag runs onto the pitch during the FIFA World Cup Group H match at Lusail Iconic Stadium in Lusail, Qatar on Nov. 28, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfő este egy néző rohant be a pályára a Portugália-Uruguay meccsen Katarban. Annyi már a tévén keresztül is kiderült, hogy szivárványos zászló volt nála, majd a későbbi felvételeken az is látszódott, hogy a pólóján Ukrajna megmentését kérte és kiállt az iráni nők jogai mellett.

Mára az is kiderült, hogy egy olasz fiatalemberről van szó. Mario Ferri elmondása szerint csak szerette volna felhívni a figyelmet a már fent említett problémákra.

A rendbontót a pályán a biztonságiak leteperték, majd a rendőrség őrizetbe vette, de hajnalban már ki is engedték.

Olasz rendbontó zavarta meg a Portugália-Uruguay meccset Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

„A FIFA elnöke személyesen sietett a segítségemre" – nyilatkozta Ferri az elengedése után, és azt is elmondta, hogy jól bántak vele, nem történt semmi különleges, nem vették támadásnak az akcióját.

Ferri azt is elmondta, hogy a portugál kispadnál mászott át nézőtéren, onnan ugrott be a pályára. Ferri korábban a francia-dán és a spanyol-német meccsen is megpróbált berohanni a pályára, de akkor a biztonságiak ebben meg tudták akadályozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!