A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az elmúlt több mint másfél évtizedben megszokottak szerint a versenyzők, a csapatok és a szervezők mellett a rendvédelmi szervek, valamint a közlekedésért felelős többi illetékes is megkülönböztetett figyelmet fordít a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

Mogyoród környékén ezekben a napokban ezernél is több rendőr teljesít majd szolgálatot, a megye más részeiből csoportosítanak át erőket és a BRFK is közreműködik a biztonság megteremtésében. Főként a forgalmi dugók elkerülése ad majd sok feladatot, hiszen a verseny színhelyére vezető utak egy része keskeny, néhány helyen a rendőröknek kell majd a járművek megfelelő mozgását irányítani. Légi megfigyelés is segíti majd ezt a munkát, az utakon szolgálatot teljesítőket a torlódásokra fentről időben figyelmeztethetik.

Feltehetően most is a szabálytalanul parkoló gépjárművek elszállítása, a zsebtolvajok elleni fellépés és a tiltott prostitúció féken tartása adja majd a legtöbb munkát a rendőrségnek.

A Hungaroringre utazók részére az elmúlt évekhez képest idén sem változtat a közlekedés szabályain az Állami Autópálya Kezelő Rt., amely a pályára tartók gyors kiszolgálása érdekében éjjel-nappal nyitva tartó és mobil ügyfélszolgálati irodát üzemeltet.

A Hungaroringre igyekvők mind az M1-es, mind az M3-as autópályán az éves felújítási munkák miatt több helyen forgalomkorlátozással találkoznak, tehát számítsanak megnövekedett menetidőre. Mindkét autópálya kizárólag érvényes matricával használható.

A nagy forgalomra való tekintettel azt javasolják az utazóknak, hogy előre vásárolják meg az "engedélyt". A megszokott értékesítési helyek - benzinkutak, ügyfélszolgálati irodák, az autópályák fel- és lehajtó ágai - mellett új, 24 órán át nyitva tartó ügyfélszolgálati iroda áll az utazók rendelkezésére az M3 autópálya 12. kilométerében lévő pihenőhelyen. Akik az utolsó napokra halasztják a vásárlást, azok részére a társaság külön e célra berendezett mobil árusító autókat is üzemeltet péntektől vasárnapig.

A Nemzeti Autópálya Rt. a kivitelező és üzemeltető társasággal együttműködve, az utazók biztonsága és kényelme érdekében csökkentette a terelési szakaszok hosszát az M7-es autópályán, ez jelenleg már csak 26 kilométer.

A Magyar Nagydíj programja/sport/f-1/20020814amagyar.htmlhungaroring.huhttp://www.hungaroring.hu/Megyünk a Hungaroringre?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=36838

A balesetek elkerülése érdekében figyelemfelkeltő és a terelt szakaszok hosszát jelző táblákat helyeznek el. A verseny és az ünnep idején a rendőrség nagy létszámmal, fokozott ellenőrzéssel segíti a nagy forgalom levezetését.

A határőrség szerint másfél-kétórás várakozás is kialakulhat több átkelőhelyen a Forma-1-es Magyar Nagydíjra érkező külföldiek miatt. Többségében osztrák, német és olasz állampolgárok látogatására lehet számítani a hegyeshalmi, a soproni, a rajkai, a rábafüzesi, a komáromi és a parassapusztai közúti határátkelőhelyen.

Könyvajánló


A határőrség azt javasolja az Ausztriába utazóknak, hogy inkább a kevésbé forgalmas fertődi, kópházi, kőszegi, bozsoki és szentpéterfai átkelőt vegyék igénybe.

Augusztus 18-án 8 és 20 óra között ideiglenes határátkelő nyílik Hollóháza és Skálos között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!