A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
A pénteki edzésnap alapján úgy látja, a Mercedes Brazíliában megszorongathatja Alonsót és Massát. Szombatra, vasárnapra esőt várnak.

A Mercedes számára biztatóan kezdődött az idényzáró Brazil Nagydíj hétvégéje: Michael Schumacher a péntek délelőtti szabadedzést a 7., a délutánit pedig már az 5. helyen fejezte be, sőt, a pálya utolsó szektorában a Mercedes motor teljesítményét kihasználva ő érte el a legjobb részidőt.

Alig 0,125 másodperccel maradt le Fernando Alonsótól, Felipe Massát pedig néhány ezreddel meg is előzte, ezért nem tartja kizártnak, hogy a Mercedes vasárnap megszorongathatja a Ferrarit. "Ez jó kérdés" - mondta az Autosportnak. "Ezen a pályán kicsit szorosabb a küzdelem, így mindenképpen lehet némi esélyünk egy tökéletes hétvégére."

Igaz, Interlagosban a kör rövidsége miatt mindig kisebbek az időkülönbségek a máshol megszokottnál. Ráadásul a közismerten szeszélyes Sao Pauló-i időjárás is bekavarhat. "Következetesen át tudtuk rágni magunkat a tervezett programunkon, még ha az aszfalt csúszós is volt" - idézte Schumachert a Mercedes közleménye. "A hétvége további részére esőt ígérnek, ezért lehetséges, hogy a szezon vége még tartogat meglepetéseket."

Forrás: AFP

Nico Rosberg ugyanakkor mindkét edzésen lemaradt csapattársától. "Ma nagyon nehezek voltak a körülmények, mivel a pálya kissé csúszott" - erősítette meg ő is, amit Schumacher mondott. "Az időeredményeink azonban jól alakultak, nem kerültünk túl messzire a leggyorsabbaktól. Az edzések során alacsony és magas üzemanyagszint mellett is sokat tanultunk."

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug azonban látott még rést a csapat pajzsán. "A sok benzinnel teljesített versenyszimulációink ma nem alakultak tökéletesen, és még dolgoznunk kell a beállításokon is" - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!