Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint bárki nyeri a Forma-1-es bajnokságot 2012-ben, megérdemelt győzelmet arat. Úgy véli, a Red Bullnak hatalmas siker lenne a triplázás.

A Red Bull és Sebastian Vettel 2010-ben kisebb csodával szerezte meg a bajnoki címet, mert az utolsó futamon a német versenyzőnek nem volt a saját kezében a sorsa, a sikeréhez Fernando Alonso és Mark Webber gyenge szereplésére is szükség volt. Egy évvel később jóval magabiztosabban hódította el a titulust, a rekordokat halmozva már négy versennyel a szezon vége előtt bajnokká koronázták.

Idén jó esélye van rá , hogy Juan-Manuel Fangio és Michael Schumacher után a harmadik pilóta legyen a Forma-1-ben, aki zsinórban háromszor nyeri meg a vb-címet, hátránya ugyanis négy pontra csökkent Alonso mögött.

Az előző két konstruktőri bajnoki címet is bezsebelő Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy a változó 2012-es erőviszonyok miatt nagy haditettet hajt végre az, akié a végső győzelem lesz. "Bárki nyeri az idei bajnokságot, meg fogja érdemelni, mert ez az egyik legkeményebb év az elmúlt időszakban" - jelentette ki az Autosportnak.

"Úgy vélem, sok szempontból ez lenne a legnagyobb győzelmünk, mert sosem válik könnyebbé a feladatunk" - mondta. "2010-ben káprázatos sikert értünk el, míg 2011-ben jobban védtük meg a címet, mint ahogy megszereztük." Horner emlékeztetett rá, hogy a Red Bull relatíve többet vesztett a többi istállóhoz képest a befújt diffúzorok betiltásával is.

Forrás: Red Bull

A csapatfőnök nem bízza el magát annak ellenére sem, hogy a Red Bull nyert Szingapúrban és Japánban, és ők várják a legjobb formában a szezon utolsó negyedét, amely Koreában kezdődik.

"Az egyetlen, amit idén láttunk, éppen az, hogy lehetetlen jóslatokba bocsátkozni" - közölte Horner. "Szingapúrban és Szuzukában erős versenyeket futottunk. Még öt futam van hátra, és egyszerre mindig csak az egyikkel foglalkozunk. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy bárkinek is lenne fogalma róla, hogyan fog szerepelni ezen a hétvégén."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!