A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Rosberg eleinte alulkormányzottsággal küszködött, de a nap végére elégedett volt az autójával. Hamilton nem tudott összehozni egy jó kört, de nem aggódik a tempója miatt.

A Mercedes mindkét szabadedzést meggyőző fölénnyel nyerte meg a Brazil Nagydíj első napján, a világbajnoki címért harcoló versenyzők közül pedig mindkétszer Nico Rosberg volt gyorsabb. A német délelőtt és délután is 2 tizeddel volt gyorsabb csapattársánál, aki elismerte, hogy pénteken nem tudott mindent kihozni az autójából.

Rosberg elmondta, a Mercedes különösebb nehézségek nélkül teljesítette az edzésnapot, bár a helyes beállításokat nehéz volt megtalálniuk az újraaszfaltozott pályán. „Átlagos napunk volt, csak az új aszfalt volt szokatlan" – nyilatkozta. „Nagyon különbözik a régitől, sokkal simább lett a pálya felülete. Ez az autó viselkedését is nagy mértékben befolyásolja."

„Eleinte egyáltalán nem volt jó az autónk balansza, óriási alulkormányzottsággal küszködtem. Az új aszfalthoz kellett igazítanunk az autó beállításait, és azt hiszem, ez sikerült is – a változtatások beváltak, és jól éreztem magam az autómban" – tette hozzá a bajnokságban 24 pontos lemaradással álló német.

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes, Brazil Nagydíj Forrás: AFP

Rosberg elmondta, egy körön nagyon jónak érezte az autóját, de a hosszú etapokon is elégedett volt vele. A gumik ugyan gyorsan elhasználódtak, de ezt nem a Mercedes beállításai, hanem a szokatlanul magas hőmérséklet okozta. „Szerintem ezen a pályán még soha nem volt olyan forró az aszfalt, mint ma" – vélte Rosberg. "Az abroncsok felhólyagosodtak, és elkezdtek szétesni. Ez kicsit bosszantó volt, továbbra is figyelnünk kell rá."

Hamilton elmondta, nem aggasztja a pénteki lemaradása, hiszen érzi, hogy gyorsabb is lehetett volna. „Ma egyszerűen nem sikerült egy jó kört összehoznom, de tudom, hogy még sok van az autómban" – mondta. „A második edzés végén ráadásul többször is meglengették a piros zászlót, ezért nem sikerült a terveknek megfelelően teljesítenem az etapjaimat."

A brit úgy gondolja, inkább csak a körülmények miatt nem tudott gyorsabb lenni, a Mercedes viselkedésével elégedett volt. „Viszonylag hamar megtaláltuk a jó beállításokat, már csak egy rendes kört kellett volna futnom" – mondta. „Persze néhány változtatást még elvégezhetünk, de holnap szerintem rendben lesz az autóm, és talán sikerül mindent kihoznom belőle."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!