Vágólapra másolva!
Újabb rangos elismerést nyert el Lewis Hamilton, akit a világbajnoki címe után már harmadik alkalommal díjaztak az Egyesült Királyságban.

Az év sportolójának választották Lewis Hamiltont a BBC év végi gáláján, aki ezzel a sokak szerint esélyesebb golfozót, a világelső Rory McIlroyt utasította maga mögé. Hamiltont egy hete az Autosport év végi díjátadóján az év brit autóversenyzőjének és az év nemzetközi autóversenyzőjének egyaránt megválasztották, valamint az F1-es csapatfőnökök is őt ítélték 2014 legjobbjának. A sikerben fürdő brit úgy véli, még hosszú évekig a mezőny tagja marad.

„Úgy érzem, hogy még további hét évem van az F1-ben"- mondta a BBC-nek a díjátadó után. „Ez a célom. Az első bajnoki címemet 2008-ban szereztem meg, most pedig a másodikat, úgyhogy innen a határ a csillagos ég... Csupán továbbra is keményen kell nyomnom" – tette hozzá Hamilton, aki hét év múlva 36 esztendős lesz, a 2021-es szezon lenne a 14. idénye a Forma-1-ben.

Hamilton több díjat is besöpört az idén Forrás: AFP

A brit pilóta Damon Hill 1996-os győzelme óta az első autóversenyző lett, aki el tudta nyerni a BBC rangos kitüntetését, miután 2007-ben és 2008-ban a 2. helyen végzett. Elmondása szerint váratlanul érte az elismerés.

„Nem találok rá szavakat" – kezdte beszédét a díj átvételekor. „Először is, óriási gratuláció minden bajnoknak! Nagyon büszke vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy ilyen kiváló brit sporttehetségek között lehetek, hatalmas köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezt lehetővé tette. Nem számítottam erre, (McIlroy) csodálatos évet zárt."

Hamilton mellett a Mercedes Angliában található versenycsapatát is jelölték az „Év csapata" díjra, de azt végül a világkupa győztes brit női rögbi válogatott nyerte. Az egyéni világbajnoki címet csapattársa ellenében elhódító Hamilton nem feledkezett meg szurkolóiról sem.

„Köszönet minden rajongónak, mindig azt érzem, hogy együtt nyerünk, és együtt veszítünk, mert érzem a szeretetet, amikor ellátogatnak a versenyekre"- mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!