Nyaralás ősszel? Ezekben az országokban még szeptemberben is tűz a nap

Vágólapra másolva!
Véget ért a nyár, legalábbis ami a naptári időszakot jelenti, azonban nem érdemes búsulni, ugyanis rengeteg olyan ország van, ahol ősszel is felmelegedhetünk és kedvünkre strandolhatunk. A nyaralás tervezése során egyre többen döntenek úgy, hogy inkább a szeptemberi/őszi időszakban utaznak el, ami nem véletlen, ugyanis sokszor jóval kedvezőbb árakon foglalhatunk szállást, és még a nyaralók tömegével sem kell megküzdenünk. Mutatunk 5 csodás országot, ahová ősszel is érdemes elutazni!
Vágólapra másolva!

Nyaralás a Kanári-Szigeteken

nyaralás, Lanzarote, Kanári-szigetek
A nyaralás ősszel is tökéletes a Kanári-szigeteken. Fotó: Unplash/ Zinah Insignia

A Kanári-szigetek egy igazán népszerű úti cél a turisták körében. Évente több millióan utaznak ide, hogy meglátogassák a szigetcsoport egyes részeit. Mind közül azonban Tenerife vagy Gran Canaria a két legnépszerűbb nyaralás szempontjából, ezekre a helyekre csaknem 5 millió turista érkezik évente. A Kanári-szigeteken az őszi/téli időjárás inkább a tavaszira hajaz, és napsütésből is jut bőven, ugyanis napi 9-10 órán keresztül süt. Azonban nemcsak a strandok, hanem a nemzeti parkok is lélegzetelállítóak ősszel. Vegyük például 


 

Nyaralás Egyiptomban

Hurghada, Egyiptom
Fotó: reeseorts/Pixabay

Képzelje el, hogy belép egy olyan országba, ahol az ókori történelem összefonódik a vibráló kultúrával és a lélegzetelállító tájakkal. Egyiptom az időtlen vonzerejével kifejezetten októberben még varázslatosabb célponttá válik. Ez ugyanis a tökéletes hónap, hogy az ország csodáit felfedezzük, ugyanis a kellemes 20-30 fok körüli időjárás tökéletes arra, hogy akár városi túrákat tegyünk. Októberben a nappali órák száma emellett eléri a maximumot, így átlagosan napi 11 órát süt a nap. Így akár strandolásról, búvárkodásról vagy városnézéséről legyen szó, mindegyik esetében tökéletes élményt ígér Egyiptom.
 

Ciprus

Cipus, Földközi-tenger, Nissi strand, Kék lagúna strand, Korall-öböl,  Fügefa-öböl
A kristálytiszta vizű Kék lagúna strand Ciprus legnépszerűbb tengerpartja
Fotó: AFP

Annak ellenére, hogy a legtöbben Ciprus szigetét nyári paradicsomnak tekintik, a többi évszakban is ugyanolyan csodálatos. A ciprusi ősz érdekessége, hogy bár véget ér a szezon, de az időjárás szinte nem változik. Október és november között kezd igazán megmutatkozni, hogy talán az őszbe lépünk, ugyanis a természet színei csodás változáson mennek keresztül. Az időjárás azonban továbbra is ideális a napozáshoz, a tengerben való úszáshoz és a Ciprus által kínált vízi sportok élvezetéhez is. Érdemes időt szánni arra, hogy meglátogassa a Troodos-hegység erdeit, mert meg fog lepődni, milyen gyönyörű látvány fogadja ősszel. Október vége felé az esték azonban már hűvösebbek lesznek, de egészen november közepéig elévezheti itt a nyarat.

 

Törökország

Alanya tengerpart
Fotó: Wikipedia

Szeptembertől novemberig a tökéletes alkalom Törökország látogatására, mert a főszezon véget ért, de még október közepéig bőven lehet úszni a tengerben, és élvezni a napsütést a parton. Törökországban a nyugodt strandoktól a gyönyörű erdőkig mindent megtalál. Alanyán vagy Isztambulon túl is érdemes megismerni az országot, főképp ősszel, ugyanis úgy fogja érezni magát, mintha egy másik világba került volna, ha néhány napot Mardin óvárosának ősi kőházai között tölt el. Ősszel valószínűleg nem fog találkozni turistákkal, és igazán megismerheti a kultúrát, beleértve a csodálatos helyi konyhát is.

 

Marokkó

Marokkó Fotó: Unplash 

Ahogy az időjárás lehűl szeptembertől novemberig, a hőmérséklet Marokkóban városonként változik. Egyes városokban még mindig forróság van, a sivatag közelében pedig a hőmérséklet estefelé csökken, a tengerparti városokban napos, de szeles idő vár, a hegyekben ősszel azonban tökéletes az időjárás túrázáshoz. Ha nem rajong a nyári forróságért vagy a téli hidegért, akkor az ősz a tökéletes alkalom arra, hogy élvezze Marokkó zöld és lélegzetelállító tájait. Az ősz Marokkóban számos különleges kulturális és művészeti fesztivált is kínál, ha megragadja az alkalmat, hogy részt vegyen ezeken, akkor akár ünnepi környezetben is megismerheti Marokkó csodálatos örökségét és művészetét.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!