Megerősítették, Gasly érkezik Ricciardo helyére a Red Bullhoz

Forma-1, Max Verstappen, Pierre Gasly
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing at Hungaroring on August 1, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1SSVVMCU52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a francia Pierre Gasly veheti át Daniel Ricciardo helyét a Red Bullnál. A Toro Rossótól előléptetett tehetség Max Verstappen csapattársa lesz.

Hétfőn este a Red Bull bejelentette, hogy a francia Pierre Gasly lesz Max Verstappen csapattársa a 2019-es szezontól. Gasly tavaly került be a Forma-1 vérkeringésébe a Toro Rosso pilótájaként, előtte 2013-ban Formula Renault 2.0 bajnok lett, majd versenyzett a World Series Formula Renault 3.5-ben, a GP2-ben és 2015 óta a Red Bull tartalékpilótájaként is dolgozik.

Gaslynak sokáig nem maradt hely a Red Bull F1-es csapatainál, ez lehetővé tette a számára, hogy a Super Formula bajnokságban jó kapcsolatot alakítson ki a Hondával, amit előléptetése után az idei Bahreini Nagydíjon egy 4. hellyel hálált meg. A francia versenyző egyértelműen legyőzte csapattársát, a korábbi sportautó-világbajnok Brendon Hartley-t.

Verstappen és Gasly, a Red Bull 2019-es pilótapárosa Forrás: 2017 Getty Images/Charles Coates

„Mióta Pierre elfoglalta a Forma-1-es ülést a Scuderia Toro Rossónál nem egészen egy évvel ezelőtt, bizonyította a kétségtelen tehetségét, amit pályafutása korai szakasza óta a Red Bull gondoz” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Lenyűgöző idei teljesítményei a Honda motoros csapattal csak javították a megítélését az autósport egyik legizgalmasabb tehetségeként.”

A Red Bullnak azután lett szüksége pilótára, hogy Daniel Ricciardo váratlanul elfogadta a Renault szerződésajánlatát. Gasly egyetlen komoly ellenfele a francia istállónak kölcsönadott Carlos Sainz lehetett volna, ő azonban Verstappennel nem ápol jó viszonyt, és végül a McLarenhez szegődött Fernando Alonso helyére. Idei teljesítményével Gasly előléptetése kézenfekvő döntés.

A Toro Rossótól léptetik elő Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Egy álmom válik valóra – ismerte el Gasly. – Mióta 2013-ban csatlakoztam a Red Bull juniorprogramjához, az volt a célom, hogy ennél a csapatnál versenyezhessek és ez a hihetetlen lehetőség, újabb lépés egy nagydíjgyőzelem, valamint a világbajnoki címekért való küzdelem felé. A Red Bull mindig a bajnoki címekre hajtott, én is versengő alkat vagyok és a legjobb helyekre pályázom.”

Gasly kijelentette, tisztában van azzal, hogy mekkora kihívás vár rá, de szeretné megszolgálni a bizalmat, amit főnökei mutattak iránta.

„Először is nyomni kell tovább a lehető legjobb teljesítmény és eredmények érdekében 2018-ban a Scuderia Toro Rossónál. Franz Tostnak és a faenzai gyárban dolgozóknak köszönetet szeretnék mondani, hogy lehetőséget adtak a Forma-1-ben és a csodás támogatásukért. Most arra összpontosítok, hogy ünnepi szezont adjak nekik.”

Az eddig bejelentett 2019-es csapatfelállások

Csapat Pilóta 1 Pilóta 2
Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel
Red Bull Pierre Gasly Max Verstappen
Force India
Williams
Renault Daniel Ricciardo Nico Hülkenberg
Toro Rosso
Haas
McLaren Carlos Sainz
Sauber

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!