Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint nem lehet összehasonlítani az ő mostani helyzetét a 41 évesen visszatérő Michael Schumacherével. A Ferrari versenyzője kifejtette, hogy miért gondolja így.

Sebastian Vettel minden valószínűség szerint Forma-1-es pályafutása utolsó fejezetét fogja megkezdeni jövőre az Aston Martinnál, ahová a Ferraritól szerződött. Ebből a szempontból akár párhuzamot is vonhatunk közte, valamint barátja és példaképe, Michael Schumacher között, hiszen a hétszeres világbajnoknak szintén volt még egy csapata azután, hogy elhagyta Maranellót. Vettel szerint az összevetés azonban nem állja meg a helyét és felesleges is.

Vettel és Schumacher 2012-ben Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Nem hiszen, hogy az összehasonlítások bárhová is vezetnek. Nem lehet összehasonlítani az én helyzetemet Michael akkori helyzetével. Először is, azok más idők voltak, másodszor is, más volt a csapat és a feltételek.

– nyilatkozta a négyszeres világbajnok a Sport Bildnek.

A 33 esztendős Vettel szavaiban valóban van igazság, Schumacher ugyanis 41 évesen tért vissza a Forma-1-be, és 2009-es motorbalesete mellett valószínűleg a kora és a három éves kihagyás is szerepet játszott abban, hogy nem tudta hozni korábbi formáját. Emellett a Ferraritól sem úgy távozott, ahogy Vettel fog, hiszen még utolsó szezonjában is a világbajnoki címért harcolt.

Azonban közös lehet kettejükben, hogy akárcsak Schumacher a visszatérést, Vettel is vélhetően már alig várja, hogy megkezdhesse közös útját új csapatával, állítása szerint egyelőre azonban teljes mértékben a Ferrarira koncentrál.

A legjobbamat fogom nyújtani, hogy jól fejezzem be az itt töltött időszakomat. Jelenleg erre koncentrálok."

Továbbra is a Ferrari sikeréért küzd Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Vettel azt ugyanakkor elmondta, hogy a tárgyalások során mi volt az, ami meggyőzte, hogy jó döntés az Aston Martinhoz csatlakozni.

Lawrence Strollnak és nekem egyeznek a céljaink, ez egyesít minket. Világos elképzelése van arról, hogy mit akar elérni, én pedig nagyon elégedett voltam ezzel. Az azonban világos, hogy nem fogunk azonnal hatalmas ugrásokban fejlődni."

Mindent egy helyen az Eb-ről