Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője, Lando Norris szerint igazságtalan döntés született, amikor Carlos Sainz a Forma-1 piros zászlós szabályai miatt visszakapta eredeti rajthelyét a Monacói Nagydíj újraindításakor.

Az F1-es Monacói Nagydíjon a hazai közönség előtt versenyző Charles Leclerc rajt-cél győzelmet aratott, azonban a futam elején a Ferrari másik pilótája, Carlos Sainz defektet kapott, majd egy brutális ütközés után rengeteg törmelék került a pályára, ezért újra kellett indítani a versenyt. Az F1 sportszabályzata alapján az újraindítás sorrendje: "az utolsó olyan ponton történik, ahol az összes autó pozícióját meg lehetett határozni. Ezt követően minden autónak engedélyezik, hogy folytassa a sprintet vagy a versenyt" - ismertette a szabályt a motorsport.com.

Lando Norris dühöngött a Monacói Nagydíj után

A legtöbb autó már a piros zászló megjelenése előtt végigfutott az első időmérő szektoron, ám a Csou Kuan-jü által vezetett, hátramaradt Sauber nem. Az FIA úgy döntött, hogy a második nekifutásra a kettes biztonsági autós vonalnál kialakított sorrendet kell alkalmazni, így Sainz gyakorlatilag a mezőny végéről az eredeti harmadik rajtkockába került. 

Ez Lando Norris számára nagyon kedvezőtlen volt, mert a McLaren versenyzője a piros zászlót megelőzően a harmadik helyen állt.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
A mclarenes Lando Norris nem tudott a ferraris Carlos Sainz elé kerülni Monacóban
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

"Nem hiszem, hogy ez a legigazságosabb dolog, de biztos vagyok benne, hogy voltak olyan pillanatok a múltban, amikor talán szerencsém volt belőle, és megjavíthatták volna az autómat egy kicsit, vagy valami ilyesmi. 

Ha csak nyersen belegondolsz, akkor frusztráló és igazságtalan, hogy azért, mert valaki hibázik, és egy bizonyos számú autó miatt, vagy bármi, bármi is legyen a szabály, nem lépte át a vonalat a piros zászló előtt,

és bla-bla-bla, hogy helyrehozhatja ezt a hibát, és kap egy ingyenes bokszkiállást. Ez igazságtalan" - dühöngött a Miami Nagydíjon élete első futamgyőzelmét arató Norris, aki nem tudta megelőzni a harmadik helyen befutó Sainzot.

A 2024-es Forma-1-es szezon két hét múlva, június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről