Vágólapra másolva!
A Forma-1-es imolai versenyhétvégén a harminc éve ezen a pályán elhunyt legendás Ayrton Sennára emlékeznek a pilóták.

A megemlékezést a négyszeres világbajnok, a 2022-es idény után visszavonult német Sebastian Vettel szervezi, az ő vezetésével sétálnak végig csütörtökön a versenyzők a Dino Ferrariról elnevezett aszfaltcsíkon, és megállnak a Tamburello-kanyarnál, ahol a brazil klasszis életét vesztette - számolt be róla az MTI.

Senna1747
30 éve halt meg a legendás Ayrton Senna
Fotó: AFP / AFP/2004 AFP

Vettel Senna autóba ül Imolában

A megemlékezés részeként Vettel vasárnap a pilótaparádét követően egy McLaren MP4/8-assal megy majd körbe a pályán, olyan modell-lel, amilyet a háromszoros világbajnok Senna a halála előtti évben, az 1993-as idényben használt.

Ayrton Senna nemcsak egy pilóta volt, akit nagyon csodáltam, mert ő az egyik legjobb versenyző, akit valaha láttam, hanem egy nagyon együttérző ember is. 30 év telt el a balesete óta, és szeretnék tisztelegni Ayrton előtt.

Ott leszek Imolában, hogy az ő autóját, a McLaren MP4/8-at vezethessem. Remélem, május 19-én, vasárnap találkozunk" – mondta Vettel egy Instagram-videóban, ahol a legendás brazil versenyző előtt tisztelegve zöld-arany színű pólót viselt.

Ezen kívül lehet majd vásárolni Sennának emléket állító pólókat is, a bevételt pedig jótékony célra fordítják, az összeg fele a legendás pilóta nevét viselő alapítványhoz kerül.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat az imolai versenyhétvégével folytatódik ezen a héten. A szezon hetedik versenyét, vagyis az Emilia-Romagna Nagydíjat a Origo Sport élő, szöveges formában közvetíti.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30