Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott a szombati Lengyelország elleni 3-1-es sikert követően vasárnap Törökország ellen folytatta a szereplését a Szarajevóban zajló Európa-bajnokságon. Trencsényi János csapata végül 2-0-s győzelmet aratott.

A tegnapi Lengyelország elleni sikert követően érthetően jó hangulat volt egész nap a válogatottnál. 

Hatalmas csata volt a pályán
Fotó: Vaszko Viktor

A szövetségi kapitány, Trencsényi János ezúttal sem változtatott a menetrenden, a délelőtti edzés után a találkozó előtt még a szállodában tartott taktikai értekezletet a játékosoknak, majd a csapat busszal ment át az Európa-bajnokság központi helyszínére, a Mirza Delibasic Sportcsarnokba.

Az öltöző elfoglalása után jöhetett az átöltözés, majd az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti bemelegítés. Az már a játékoskijáróban látszott, hogy a játékosok nem becsülték le az ellenfelet, mindenki százszázalékosan a találkozóra fókuszált.

Csoszánszki-bomba, újabb magyar győzelem az Eb-n

Az első percek tapogatózó játékot hoztak, a magyar válogatott próbálta minél többet birtokolni a labdát, a törökök erőszakosan, olykor durván játszottak. Trencsényi János csapata ennek ellenére próbálta türelmesen felépítenie a támadásokat, olykor a kapuból Bohony is besegített. Törökország csak az eredmény tartására törekedett, ez jól is ment, egészen a 9. percig: ekkor 

Barabás harcolt ki egy szabadrúgást, amit Csoszánszki kíméletlenül kihasznált (1-0). 

minifoci, Eb
Csoszánszki Dávid gyönyörű gólt lőtt
Fotó: Vaszko Viktor / OMFSZ

A törökök a kapott gól után feljebb léptek, de sokat ekkor sem mertek kockáztatni, tanultak a Románia elleni hibákból. Negyedóra játék után Kész így is betalálhatott volna, de a török kapus hatalmas bravúrral védte a közeli próbálkozást. Nem sokkal később meg is sérült Albayrak, akit hosszasan ápoltak a pályán, de tudta folytatni a játékot. A folytatásban is maradt a türelemjáték, a legfontosabb a három pont megszerzése volt. A félidő hajrájában a játékvezetők néztek el egy teljesen egyértelmű szabálytalanságot Laczkó ellen jó helyzetben, de legalább nem sérült meg a magyar támadó. Közben a lelátón a magyar szurkolók is mindent megtettek, kellett is a biztatás a csapatnak. Újabb gól már nem esett az első félidőben, így 1-0-s magyar vezetéssel mentek a csapatok a szünetre. 

A második félidő elején sem adták fel a törökök a durva játékukat, amiben a játékvezetők is partnerek voltak. A 29. percben Bohony védett hatalmasat, így maradt az egygólos magyar előny. Trencsényi János csapata a folytatásban is kézben tartotta az összecsapást, a törökök csak védekeztek, hiába voltak hátrányban. 

A magyar letámadással nem igazán tudtak mit kezdeni, a kapus felívelt labdáit könnyedén szerezte meg Bohony. Az utolsó tíz perchez folyamatosan lőtték a szögleteket a törökök, de szerencsére sikertelenül, míg a másik oldalon Laczkó lövését kellett védenie a kapusnak. A 44. percben Laczkó esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A videobíró is megnézte az esetet, de maradt a pályán hozott ítélet. 

A találkozó hajrájában a törökök már jobban kinyíltak, így mindkét oldalon akadtak lehetőségek a gólszerzésre. 

A legvégén még Győri Barnabás is betalált, így a magyar válogatott 2-0-ra nyert, amely a csoport utolsó körében a vb-címvédő Romániával találkozik majd. 

Európa-bajnokság, Szarajevó, D csoport, 2. mérkőzés
Magyarország-Törökország 2-0 (1-0)
Magyar gólszerzők: Csoszánszki, Győri

A csoportállások és a további mérkőzések a linkre kattintva érhetőek el.

Íme, a magyar minifutball-válogatott 15 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

 

Mindent egy helyen az Eb-ről