Vágólapra másolva!
Várhatóan visszatér a Forma-1-be a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Mattia Binotto - 2022 óta nem vállalt szerepet a száguldó cirkuszban -, aki technikai vezérigazgató lehet új csapatánál.

Mattia Binotto évtizedeken keresztül dolgozott a Ferrari F1-es csapatánál, ahol a ranglétrát megmászva az utolsó éveiben csapatfőnök is lett, majd 2022 végén távozott az istállótól, azóta pedig nem vállalt szerepet a Forma-1-ben. 

F1 2023 Italian Grand Prix, Mattia Binotto
Mattia Binotto hamarosan visszatéhet az F1-be
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

A német Motorsport-Total.com viszont úgy tudja, hogy 

visszatérhet a száguldó cirkuszba a svájci-olasz szakember, aki Lawrence Stroll és az Aston Martin Racing alkalmazásába állhat technikai vezérigazgatóként

 - írja a Motorsport.

A lap beszámolója szerint a silverstone-i alakulatnál ez a pozíció Andrew Green 2023 eleji távozása óta betöltetlen, így pedig jelenleg senki nincs a technikai igazgató Dan Fallows felett a hierarchiában. Binotto tehát erre a posztra érkezhet, és 

a feladatai közé tartozna a technikai létesítmények felállítása, valamint a vezérigazgató Martin Whitmarshsal való együttműködés az általános stratégiai fronton.

A portál szerint olyan szempontból nem történne változás, hogy továbbra is Fallows és a csapatfőnök Mike Krack felelne a csapat napi működéséért, Binotto pedig a nagyobb képre koncentrálhatna. Idősebb Stroll úgy gondolja, sokat erősítene a csapatán Binotto érkezése a tapasztalata és a technikai tudása miatt, ami a teljesítményükön is nagyot lendíthetne, és biztosíthatná, hogy a technikai oldal összhangban álljon a csapat hosszú távú stratégiai víziójával.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről