A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Max Verstappen sem érti, miért van sokkal több nehézsége a csapatának ebben a szezonban, mint 2023-ban volt.

Max Verstappen elismerte, hogy ebben az évben sokkal több nehézséggel kell megküzdenie a Red Bullnak, mint 2023-ban. Abban a – csapat szempontjából – csodálatos évben csak egy futamot nem a Red Bull nyert, maikor Szingapúrban a Ferrari spanyolja, Carlos Sainz volt a leggyorsabb. Ebben az évben máris nyert futamot három nem Red Bull-pilóta, egészen pontosan Sainz, Lando Norris és Charles Leclerc.

Miközben Max Verstappen az eddigi kilenc futamból hatot megnyert, érzi, hogy nem minden stimmel annyira, mint egy évvel ezelőtt.

F1 Grand Prix of Canada - Practice, Max Verstappen
Max Verstappen szerint van hova fejlődni
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

„Úgy gondolom, ebben a szezonban is nagyon koncentrált a csapat, sok dolgot nagyon jól csinálunk, de valamilyen okból nem vagyunk akkora flow-ban, mint tavaly, amikor látszólag minden szempontból tökéletesen kijött a lépés, szinte sehol, semmilyen szegmensben sem hibáztunk” – mondta Verstappen, aki nem tudja miért, de ebben az évben „minden kicsit nehezebb, vannak dolgok, ami nem működnek annyira jól, de nem tudnám megmondani, miért”.

A Red Bullnak olyan konkurenciája van, amihez nem volt hozzászokva az elmúlt 18 hónapban, ennek ellenére Max Verstappen viszonylag simán, 56 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt, miután a Kanadai Nagydíjat is megnyerte, csapata, a Red Bull pedig a konstruktőri rangsorban 49 ponttal vezet.

„Néha az az érzésem, hogy egy spirálba kerültünk, amiből mindig nehéz kikeveredni, ehhez idő kell, de persze így is mindenhol mi vagyunk az elsők. Nyilván mindig vannak dolgok, amiben lehetne fejlődni, és ez is a célunk” – mondta Verstappen.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!