Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc egy furcsa hiba után csak a tizedik helyen végzett a Forma-1-es Osztrák Nagydíj sprintkvalifikációján.

Az F1-es Osztrák Nagydíj sprintidőmérőjének 8 percig tartó harmadik szakaszában a versenyben maradt tíz pilóta mindegyike minél tovább próbált várni, hogy a lehető legjobb körülmények között hajtsanak a pályára. Így tett a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc is, ám a garázsából kigurulva a felsorakozott riválisai mögött olyan lassan gurult, hogy egy műszaki problémának is köszönhetően úgy tűnt, lefulladt a motorja. Néhány másodpercre félreállt, majd újraindult, de éppen ennyi hiányzott ahhoz, hogy a kivezető körét ne tudja időben teljesíteni, így a spielbergi SQ3-at mért köridő nélkül zárta.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Ferrari, Charles Leclerc
A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc 10. lett az F1-es Osztrák Nagydíj sprintidőmérőjén
Fotó: Jure Makovec / AFP

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc ezt mondta az F1-es Osztrák Nagydíj sprintidőmérője után

„Nem tudom, mi történt: 

a bokszutcában voltam, amikor bekapcsolt a lefulladásgátló, majd minden leállt. 

A csapat azt mondta, hogy majd megbeszéljük, amikor visszaérek a garázsba, de miután az autóból kiszálltam, rögtön idejöttem [az interjúzónába], szóval egyelőre nem tudom – nyilatkozta a ferraris Charles Leclerc, akinek a csapattársa, Carlos Sainz az ötödik lett, és várhatóan Leclerc is valahol ott végzett volna optimális esetben. – Nem voltunk túlzottan erősek, de mindenképpen jobbak lettünk volna a tizedik helynél, ez tehát valamelyest csalódást keltő. Megpróbálunk jó sprintversenyt teljesíteni és azon visszazárkózni a mezőny elejébe.”

A sprintkvalifikációt végül Max Verstappen nyerte Lando Norris előtt, mögöttük Oscar Piastri, George Russell, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, Sergio Pérez, Esteban Ocon, Pierre Gasly és Charles Leclerc rajtol majd az első tízből a szombaton 12 órakor kezdődő, 24 körös sprintfutamon. A Forma-1-es Osztrák Nagydíj hétvégéje ezután szombaton 16 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérővel folytatódik, míg a 71 körös versenyre vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről