Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia
Vágólapra másolva!
Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen mégsem ül Red Bullba a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon, méghozzá Christian Horner miatt.

Az eredeti tervek szerint az F1-es Osztrák Nagydíjon a címvédő Max Verstappen mellett az édesapja, a korábban szintén a Forma-1-ben versenyző Jos Verstappen is rajthoz állt volna. Ezt a Legendák parádéja elnevezésű eseményen éppen egy Red Bull-lal (a 2012-es RB8-assal, amellyel a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a harmadik vb-címét szerezte) tette volna, amire korábban még nem volt példa. Ám Jos Verstappen spielbergi körözése végül elmarad, ennek oka pedig elmondása szerint a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Jos Verstappen, Red Bull
Jos Verstappen mégsem ül be egy Red Bullba az F1-es Osztrák Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Jos Verstappen a Red Bull-főnök miatt nem versenyez az F1-es Osztrák Nagydíj hétvégéjén

„Mehettem volna, de visszamondtam, mert az elmúlt pár napban több embertől is hallottam, hogy 

Christian Horner minden tőle telhetőt elkövetett ellene. Azt mondta, hogy ne vezessek, és ha mégis, akkor semmiképpen se filmezzék le mindezt. 

Én ezt úgy gondolom, hogy ha ez a véleménye, akkor a szemembe mondhatta volna, mert ennek szerintem nem ez a módja. Nagyot csalódtam benne” – nyilatkozta a holland Telegraafnak az a Jos Verstappen, akinek köztudottan nem a legjobb a kapcsolata a szezon elején zaklatási botrányba keveredett Hornerrel, hiszen akkor azt szerette volna, ha a csapatfőnököt eltávolítanák a pozíciójából. Az idősebb Verstappen hozzátette azt is, hogy Horner megalázó nyilatkozata után nem akar már rajthoz állni a spielbergi gálaeseményen. A csapatfőnök eközben tagadta a vádakat.

Jos Verstappen fia, a háromszoros világbajnok Max Verstappen eközben nem mindennapi módon vált főszereplővé az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén. A spielbergi versenyhétvége pénteken 16:30-tól a sprintkvalifikációval folytatódik. Szombaton 12 órától a 24 körös sprintfutamot, 16 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérőt rendezik. A 71 körös Forma-1-es futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről