Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Kanadai Nagydíj után a Haas pilótája, Nico Hülkenberg elárulta, hogy csak millimétereken múlt, hogy nem ütközött össze az RB versenyzőjével, Cunoda Jukival.

Az első körökben a Haas versenyzői, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg a dobogó közelébe kerültek, mert az amerikai csapat a rajtnál úgy döntött, mindkét pilótára teljes értékű esőgumikat raknak, míg riválisaik a közteseken szerepeltek. Úgy tűnt, bejöhet a meglepő döntés, mivel mindketten sokkal jobb tempót diktáltak az ellenfeleknél, a dán pilóta már a harmadik helyen volt egy ponton, azonban az eső elálltakor és a pálya felszáradásával szinte lehetetlenné vált ezeken a gumikon tovább versenyezni.

Nem sokon múlott Hülkenberg és Cunoda összeütközése

Ezek után kénytelenek voltak a Haas pilótái is átváltani interekre, és mivel a többiek folytathatták, ahogy eddig, végeredményben nem működött a trükk, Hülkenberg 11. lett csapattársa előtt, így egyikük sem szerzett pontot a Kanadai Nagydíjon. A németnek ráadásul nagyon kevésen múlott, hogy legyen egy hatalmas balesete az előtte megpördülő Cunoda Jukival, az RB pilótájával majdnem brutálisan összeütközött.

F1 Emilia-Romagna Grand Prix 2024
Nico Hülkenberg megúszott egy hatalmas ütközést a Kanadai Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Cunoda megpördülésekor próbáltam valahogy reagálni, de pár milliméteren múlt az egész, én már az ütközésre készültem. 

Az első tíz kör nagyon jól ment, de utána felszáradt a pálya, szóval hiábavaló volt a munkánk, bár készültünk erre a helyzetre" - idézte a motorsport.com Hülkenberg szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről