Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A hétvégén sorra kerülő Forma-1-es Osztrák Nagydíjon olyan újítást vezetnek be, amely jelentősen eltántoríthatja a pilótákat a pálya kiszélesítésétől.

A tavalyi Forma-1-es Osztrák Nagydíjon csupán órákkal a leintést követően alakult ki a hivatalos végeredmény, az Aston Martin óvása miatt több mint 1200 lehetésges és a verseny közben büntetlenül maradt pályaelhagyást kellett megvizsgálniuk a felügyelőknek. 

Végül 83 esetben történt valóban kihágás, melynek köszönhetően nyolc versenyző kapott büntetést, ez pedig módosította a futam végső sorrendjét. 

Az összes pályaelhagyás az utolsó kettő, tehát a 9-es és a 10-es kanyarban történt, az FIA pedig megfogalmazta azt a javaslatot a szervezők felé, hogy sóderágyak odatelepítésével akadályozzák meg a kihágásokat - számolt be róla a formula.hu.

Ennek nyomán a Red Bull Ring illetékesei a most hétvégi F1-es versenyre mindkét említett kanyarba egy sávnyi sóderágyat vittek fel a kerékvetők mellé, amely eltántoríthatja a pilótákat a pálya kiszélesítésétől. 

Ha a versenyzők ezt mégis megteszik, akkor jelentősen lelassulnak és időt veszítenek a figyelmetlen manőverrel. 

A 2024-es Forma-1-es június 28. és 30. között a sprintfutamos Osztrák Nagydíjjal folytatódik. Tíz versenyhétvége után a 219 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 150 pontos Lando Norris és a 148 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 116 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 111 ponttal rendelkezik. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről