Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Williams Forma-1-es csapatának amerikai pilótája, Logan Sargeant 2025-től az IndyCar versenysorozatban köthet ki.

Sargeant második Forma-1-es szezonja sem alakul eddig jól, ugyanis még pontot sem szerzett, ráadásul szinte mindig kikap a csapattársától, Alexander Albontól. Az amerikai pilóta felettébb gyenge teljesítménye miatt már egy ideje cikkeznek a nemzetközi sajtóban arról, hogy veszélyben van a jövője és hamarosan távozhat a csapatától. Jó eséllyel a Ferrarit a szezon végén elhagyó Carlos Sainz, vagy Valtteri Bottas, esetleg az újonc Kimi Antonelli veheti át a helyét.

F1 Spanish Grand Prix 2024, Logan Sargeant
Minimális az esélye annak, hogy Logan Sargeant a Forma-1-ben marad
Fotó: NurPhoto via AFP

Korábbi csapatához menekülhet a Forma-1-es pilóta

Arról azonban eddig kevés szó esett, hogy a 23 éves floridai versenyző hol folytatja pályafutását, ha távoznia kell a Williamstől. Nos, a holland szakújságíró Jeroen Demmendaal információi szerit a sokat kritizált Sargeant nagy valószínűséggel az Indycar sorozatban fog kikötni, mivel úgy tudja, már alá is írta a fiatal versenyző az előszerződését leendő csapatával, az új beszálló Prema istállóval és már júliusban megtörténik a hivatalos bejelentés. 

Konkrétumokról ugyan nem esett szó, de Sargeant számára nem lenne ismeretlen a csapat, hiszen 2020-ban az amerikai a Premával lett a harmadik a Forma-3-ban. A motorsport.com beszámolója szerint Sargeant szponzorációs pénze is segített abban, hogy korábbi csapatánál ülést szerezzen.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről