Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Osztrák Nagydíj első és egyetlen szabadedzésén a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen teljesítette a leggyorsabb kört.

A 2024-es szezon harmadik sprinthétvégéjét Spielbergben rendezik, a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon. Így aztán az egyetlen ausztriai F1-es szabadedzés különösen eseménydús volt, hiszen mindenki hamar ki akarta próbálni a körülményeket. A két Williams kivételével már az első két percben mindenki a pályára hajtott, ekkor (nagyjából fele-fele arányban) a közepes és a kemény keverékű gumikon köröztek a pilóták, majd először épp a Williamsek rakták fel a lágy abroncsokat. Néhányan (köztük Lando Norris és Cunoda Juki) a kormányzással kapcsolatos problémákra panaszkodtak, az első etap során pedig felváltva a két Mercedes (Lewis Hamilton és George Russell) állt az élen, akik kemény gumikon teljesítették az első köreiket.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, boksz, bokszutca
Az F1-es Osztrák Nagydíj egyetlen szabadedzésén hamar a pályára siettek a pilóták
Fotó: Joe Klamar / AFP

Max Verstappen miatt piros zászló is volt az F1-es Osztrák Nagydíj szabadedzésén

Félidőhöz közeledve egyre többen tértek vissza a pályára a beállítás-módosításokat követően, lágy abroncsokat viszont továbbra is csak a Williamseken lehetett látni. 32 perc után 

piros zászlóval félbe kellett szakítani az edzést, miután Max Verstappen műszaki hiba miatt megállt a célegyenesben, 

de hamar vissza tudták gurítani őt a bokszutcába, így gyorsan folytatódhatott a szabadedzés. Az osztrák közönség aggódhatott, hogy egy esetleges újabb erőforráscsere miatt rajtbüntetést kap a Red Bull pilótája, de végül néhány perc után maga Verstappen is tudta folytatni a gyakorlást, így elképzelhető, hogy Spielbergben elkerüli a büntetést a holland.

Arra, hogy a Williamseken kívül más autókra is felkerüljenek a lágy gumik, az utolsó tíz percig kellett várni, addig versenyszimulációs körökre került sor. A hajrában viszont teljesen felborult a sorrend, a lágyakon szinte mindenki javított, 

Verstappen pedig olyannyira jól tudta folytatni az edzést, hogy 1:05,685-ös köridővel az egész edzést megnyerte Oscar Piastri és a két Ferrari előtt. 

Az élcsapatok pilótái közül Lewis Hamilton volt az egyetlen, aki nem próbálkozott lágyakkal, de a brit így is ötödik lett.

Az F1-es Osztrák Nagydíj hétvégéje pénteken 16:30-tól a sprintkvalifikációval folytatódik. Szombaton 12 órától a 24 körös sprintfutamot, 16 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérőt rendezik. A 71 körös Forma-1-es futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről