Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A rendőrség máris lezárta a nyomozást, amelyet a Mercedes Forma-1-es csapatának kérésére indítottak egy e-mail miatt, amelyben Lewis Hamilton autójának szabotálásával vádolták a csapatot.

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke a Spanyol Nagydíj pénteki napján beszélt arról, hogy a rendőrséget is bevonták egy ügybe. Eszerint egy névtelen e-mail forrását keresték, miután a levélben azzal vádolták meg a Forma-1-es istállót, hogy szándékosan és rendszerszinten szabotálják a pilótájuk, a szezon végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton autóját. Az említett levelet ugyanazon személyeknek (az F1 és a média képviselőinek) küldték körbe, akiknek korábban a Red Bull-főnök Christian Horner által állítólagosan küldözgetett szöveges- és képüzenetekről küldtek levelet. A Mercedes mindent tagadott, ami az e-mailben szerepel, Toto Wolff pedig megfogadta, hogy megtalálják az elkövetőt, aki az elmondása szerint maga is a Mercedes csapatának tagja.

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes
Lewis Hamilton (balra) ügyében döntött a rendőrség – a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff minden bizonnyal nem ezt a döntést várta
Fotó: Getty Images via AFP / 2024 Getty Images

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a Lewis Hamiltonnal kapcsolatos ügyben

Kedden Brackley közigazgatási körzetének rendőrsége adott tájékoztatást az ügyben. A szóvivő a BBC-nek elmondta, hogy már két hete megtette a feljelentést a Mercedes, és a vizsgálat alapján nem történt bűncselekmény.

„A northamptonshire-i rendőrséghez június 12-én megérkezett egy feljelentés egy a Mercedes AMG F1 Teamen belül keringő e-mail kapcsán. 

Nem találtunk bűncselekmény elkövetésére utaló jeleket, ugyanakkor tanácsot adtunk a csapatnak a jövőbeli hasonló e-mailek érkezése esetére” 

– idézte a rendőrség szóvivőjét a Racingline.

A 2024-es Forma-1-es szezon e hét péntek és vasárnap, azaz június 28. és 30. között a sprintfutamos Osztrák Nagydíjjal folytatódik. Tíz versenyhétvége után a 219 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet, míg Lewis Hamilton 70 ponttal a nyolcadik helyen áll az egyéni pontversenyben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről