A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is eldőlt, hogy a Ferreritól távozó Carlos Sainz a következő szezontól a Williams Forma-1-es csapatánál folytatja.

A 29 éves spanyol pilóta hosszú távú szerződést írt alá a brit Forma-1-es csapattal, amelyben a brit–thai Alex Albon csapattársa lesz. 

„A Williams Racing Carlos Sainz teszi teljessé a versenyzőfelállását a 2025-ös F1-es világbajnokságra és azon túlra. Egy évtizednyi F1-es versenyzéssel a háta mögött Sainz a Scuderia Ferraritól érkezik a Williamshez, kétéves megállapodással, ami opciós jogot biztosít a hosszabbításra” – írta a közleményében a Williams Forma-1-es istálló.

„Az idei versenyzőpiac kivételesen összetett, és emiatt sok időmbe telt, mire bejelenthettem a döntésemet. 

Úgy gondolom, hogy a Williams a helyes választás az Forma-1-es utam folytatásához, és rendkívül büszke vagyok, hogy egy ilyen történelmi és sikeres csapathoz csatlakozhatok, amelynél több gyerekkori hősöm is versenyzett”

 – mondta a bemutatása után Sainz, aki azt nevezte meg legfőbb céljaként, hogy visszavezesse a Williamst a mezőny elejére. 

A szezon elején még voltak olyan pletykák, hogy a Mercedes és a Red Bull is szívesen szerződtetné a spanyolt, a német istálló azonban csak egyéves szerződést ajánlott neki, míg a Red Bullnál nagy meglepetésre úgy döntötték, hogy szerződést hosszabbítanak Sergio Pérezzel. 

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
Carlos Sainz a következő szezontól a Williamsnél folytatja
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

Sokan biztosra vették, hogy Sainz a Stake F1-es csapathoz igazol, hiszen az Audi 2026-tól teljes egészében átveszi a Stake F1 Team néven futó alakulatot, márpedig Sainz édesapja januárban megnyerte a Dakar-ralit egy Audival.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!