A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az Alpine Forma-1-es csapatánál óriási változások jönnek a Belga Nagydíj után, külföldi sajtóhírek szerint Bruno Famin csapatfőnököt is leváltják a francia istállónál.

Flavio Briatore érkezésének köszönhetően az Alpine csapatánál hatalmas változások lesznek a közeljövőben. A 2023-as Belga Nagydíj után menesztették a francia istállótól Ottmar Szafnauert, 

egy évvel később pedig újabb csapatfőnök-váltás jöhet, külföldi hírek szerint Bruno Famin a hétvégi versenyen irányítja utoljára az Alpine-t.

Famin állítólag nem hagyja el teljesen a csapatot, hanem más szerepkörben tevékenykedik tovább, az utódját pedig minden bizonnyal hamarosan be is jelenti a francia istálló - számolt be róla a motorsport.com. Briatore jelenléte miatt további változások várhatóak, valószínű, hogy az új motorformula érkezésével a Renault helyett a Mercedes erőforrásait fogja használni 2026-tól az Alpine, amely a Belga Nagydíjra különleges festésű versenyautóval készül. 13 futam után a francia csapat mindössze 9 pontot gyűjtve csupán a 8. helyen áll a konstruktőrök között.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 26. és 28. között folytatódik a Spa-Francorchamps-i Belga Nagydíjjal. 13 futamot követően az egyéni vb-pontversenyben Max Verstappen 265 ponttal vezet a 189 pontos Lando Norris előtt, a harmadik helyen Charles Leclerc áll 162 egységgel. A konstruktőrök között a 389 pontos Red Bull áll az élen, a címvédőt 338 ponttal a McLaren, valamint 322 ponttal a Ferrari követi.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!