Vágólapra másolva!
A hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher úgy véli, van esélye arra, hogy 2025-ben visszatérjen a Forma-1-es rajtrácsra. A német autóversenyző konkrét csapatot nem említett, de így is bizakodó.

A Haasnál 2021-ben és 2022-ben két szezont is lehúzó versenyző - aki jelenleg a Mercedes tartalékja -, Mick Schumacher úgy véli, hogy "elég jók az esélyei" arra, hogy 2025-ben visszatérjen az F1-es rajtrácsra, és hogy "a Forma-1 elérhető közelségben van" - írja a Motorsport.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024 Practice 1
Mick Schumacher visszatérhet a Forma-1-be?
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A hírek szerint egy olyan pilóta, mint Schumacher az Alpine számára több szempontból is komoly vonzerő lehet, ha Carlos Sainz visszautasítja az olasz szakember ajánlatát a 2025-ös szezonra. De miért épp az Alpine? 

Nos, Schumacher már az Alpine-nál is versenyez a WEC-ben, egy kétéves F1-es autó volánja mögé is beülhetett egy teszten, ráadásul Flavio Briatore mostanra különleges tanácsadóként csatlakozott a csapathoz, és a kapcsolatok az olasz üzletember és a Schumacher család között továbbra is szorosak.

Mick Schumacher úgy véli, hogy a rajtrácsra való visszatérés „karnyújtásnyira” van.

„Fontos számomra, hogy visszatérjek a Forma-1-be, és megmutassam, mire vagyok képes” - mondta az AFP-nek a német versenyző. „Az esélyeim a Forma-1-ben eddig elég jónak tűnnek. Jelenleg a Forma-1 elérhető közelségben van számomra"

- árulta el, majd hozzátette, arra kell figyelnie, hogy ne legyen túlságosan elbizakodott és legyen egy B terve arra az esetre, ha nem jönne össze.

„A tervem mindig is a Forma-1 volt, most várnunk kell, és meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak. Addig várok a Forma-1-re, amíg szükséges” - tette hozzá a fiatal német pilóta, akinek növeli az esélyeit, hogy az Alpine 2026-tól feladhatja a motorprogramját, és ha ez valóban megtörténik, akkor arra van a legnagyobb esély, hogy a Mercedes erőforrásait használhatják.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről