Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Brit Nagydíj után keményen bírálta az Alpine csapatát Estaban Ocon. A francia istállótól a szezon végén távozó versenyző szerint Silverstone-ban minden döntést elrontottak, ezért értek el pocsék eredményt.

Esteban Ocon számára már az idény első felében valóságos rémálommá vált a 2024-es Forma-1-es szezon. Az Alpine 27 éves francia pilótája rengeteg hibát követett el, melyek közül magasan kiemelkedik a monacói mutatványa, amikor saját csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött az önzősége és túlzott rámenőssége miatt, ami a francia istálló dupla pontszerzési reményeinek is betetett. A Monacói Nagydíjon bemutatott "produkciója" után ki is rúgták az Alpine-tól Ocont, akinek viszont a jövője miatt mégsem kell aggódnia, mert 2025-től a Haas csapatánál folytatja karrierjét.

F1 Grand Prix of Austria, Esteban Ocon
Esteban Ocon 2025-től a Haasnál folytatja karrierjét
Fotó: NurPhoto via AFP

Esteban Ocon az Alpine-t szidta

Az Alpine számára az F1-es Brit Nagydíj sem alakult fényesen, Ocon csak a 16. lett, Gasly pedig már a rajtot megelőzően kiállni kényszerült egy váltóhiba miatt. A szezon végén távozó francia pilóta a futam után nem is kímélte csapatát, amely szerinte végig rossz döntéseket hozott.

Minden létező rossz döntést meghoztunk a hétvége kezdete óta és ez tényleg mindenre vonatkozik. Az elejétől nagyon nehéz hétvége volt. Ebből nem lehet semmilyen pozitívumot levonni, 

tovább kell lépni és a következő versenyen javítani" - kezdte értékelését Ocon.

"Amikor a pálya még a slickeknek volt jó, akkor az interekre váltottunk. Amikor még fent kellett volna hagyni az intereket, akkor cseréltünk a slickekre. Amikor a pályán nem kellett sok leszorítóerő, akkor mi sokat termeltünk. Sajnos ilyenből még sok volt" - idézte a motorsport.com a francia versenyző szavait.

F1 Grand Prix of Great Britain
Esteban Ocon keményen bírálta csapatát a Brit Nagydíj után
Fotó: NurPhoto via AFP

A 2024-es Forma-1-es szezon július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről