Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A Haas Forma-1-es csapata a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a tartalékpilótája, Oliver Bearman jövőre lehetőséget kap és a csapat színeiben versenyez majd.

A Haas F1-es csapata a közleményben jelezte, hogy több évre szóló szerződést kötött a brit Oliver Bearmannel, aki 2025-től lesz az amerikai istálló egyik versenyzője. Azt még nem tudni, ki lesz a csapattársa, ugyanis a dán Kevin Magnussen szerződése a szezon végén lejár a Haasnál.

A bejelentés abból a szempontból nem meglepő, hogy a Ferrari Akadémia 19 éves pilótája már régóta esélyes volt az ülésre, miután áprilisban kiderült, hogy Nico Hülkenberg a Sauber egyik versenyzője lesz 2025-től. 

A fiatal versenyző tavaly Mexikóban és Abu Dhabiban is szerepelt már a Haasnál egy-egy szabadedzésen, majd idén januártól hivatalos tartalékpilótának szerződtették. A Haas azt is bejelentette, hogy a Forma-2-ben múlt hétvégén, Spielbergben idei első győzelmét arató Bearmann idén még hat szabadedzésen fog részt venni, legközelebb éppen hazai közönség előtt Silverstone-ban, de Magyarországon, Mexikóban és Abu-Dzabiban is rajthoz áll majd.

F1 Spanish Grand Prix 2024 Practice 3
Oliver Bearman jövőre a Haas színeiben fog versenyezni
Fotó: NurPhoto via AFP

Bearman idén Szaúd-Arábiában debütált a Forma-1-ben, amikor Carlos Sainz vakbélműtétje miatt a Ferrarinál beugróként kellett helytállnia, és a hetedik helyen ért célba a McLarenes Lando Norris és a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton előtt.

Nehéz szavakba önteni, mennyit jelent ez nekem. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy kimondhatom, a MoneyGram Haas F1 Team Forma-1-es versenyzője leszek. Azon kevés emberek közé tartozni, akik azt csinálhatják, amiről gyerekkorukban álmodtak, valami igazán hihetetlen dolog.

 Gene-nek (Haas), Ajaónak (Komacu) és mindenki másnak a Haasnál, köszönöm, hogy hittek bennem, és hogy bíznak bennem, hogy képviselhessem a csapatukat. Mióta tavaly Mexikóban először találkoztunk, azóta imádok itt mindenkivel együtt dolgozni" – mondta Bearman, aki köszönetet mondott a Ferrarinak is.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről