Vágólapra másolva!
A gyakorlatilag telt ház előtt rendezett időmérő előtt nagyjából 50 perccel szemerkélő eső érkezett a Hungaroringre, ami alaposan megkavarta a dolgokat a Magyar Nagydíj időmérőjén.

A Q1-ben a versenyzők még ismerkedtek a körülményekkel, ez pedig Sergio Péreznek sikerült a legkevésbé, ugyanis a Red Bull mexikói pilótája 6:45 perccel a szakasz vége előtt a pálya hátsó részén megcsúszott a rázókövön, versenyautóját pedig a gumifalnak csapta. Emiatt piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt, s bár Pérez sértetlenül szállt ki, számára véget ért az időmérő. 

Silverstone után sorozatban másodszor szenvedett balesetet egy esős időmérő Q1-es felvonásában, és másodszor esett ki már a kvalifikáció első körében a mexikói, akit folyamatosan kritizálnak, hiszen képtelen szállítani a csapatnak a szükséges konstruktőri pontokat. 

„Rendben vagyok, de nyilvánvalóan nagyon csalódott. A hétvége eddig igazán erős volt. Fáj. Fáj, hogy az egész csapatot cserbenhagytam. De elszántabb vagyok, mint valaha, vissza akarok térni oda, ahová csapatként tartozunk. A holnapi egy újabb lehetőség. Az időzítés igazán rossz volt. Éppen erősödött az eső azon a szakaszon, és amikor elfordultam, megcsíptem kicsit a kerékvetőt, a nedves részre kerültem, és sajnos elvesztettem az irányítást az autó felett, a kanyaron belül eléggé későn. Onnantól lényegében csak utas voltam. Nehéz volt felmérni a körülményeket. Nagyon esett, de nem romlott a tapadás, javítottam a körömön. Utólag talán lehet azt mondani, hogy biztonságban voltunk. Nem volt szükség arra a körre. De ezt csak utólag tudod" - idézte Pérezt az M4 Sport

Pérez helyzete finoman szólva sem egyszerű, hiszen hiába kapott szezon közben új szerződést, ma már arról beszélnek, hogy akár még ebben a szezonban lecserélhetik. 

Igyekszem tanulni ebből a hibából, amiből egyik követi a másikat. És próbálom a pozitívumokat nézni: tegnap a miénk volt a leggyorsabb autó a hosszú etapon. Remélem, holnap is így lesz a versenyen, előrébb léphetünk, minimalizálhatjuk a kárt, és pontokat szerezhetünk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!