Élő:
Vágólapra másolva!
Biztossá vált, amit a nemzetközi sajtó gyakorlatilag már hetek óta kész tényként közölt, az az, hogy Kimi Antonelli váltja a jövőre a Ferrarihoz távozó hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont a Forma-1-es Mercedes istállónál. A német istálló hivatalos közleményben jelentette be a hírt.

Az már februárban biztossá vált, hogy Lewis Hamilton az idei szezon után a Ferraihoz igazol, ám a brit sztárpilóta utódját illetően sokáig nem kapkodott a Mercedes. Toto Wolff állítólag szerette volna átcsábítani a Red Bulltól a háromszoros világbajnok Max Verstappent, ám a holland maradt a címvédőnél. A Mercedesnél végül úgy döntöttek, hogy Hamilton helyét 2025-től a német alakulat juniorpilótája, Andrea Kimi Antonelli veszi át, ezt pedig szombat délelőtt az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzése előtt jelentették be hivatalosan. Az alig 18 éves olasz pilóta így George Russell csapattársa lesz jövőre.

"Kisfiú korom óta az volt az álmom, hogy a Forma-1-be kerüljek. Szeretném megköszönni a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierem során nyújtott. Még mindig sokat kell tanulnom, de úgy érzem, készen állok a lehetőségre" - mondta Antonelli, aki kifejtette, Russell ugyanúgy végigjárta a Mercedes utánpótlás-programját, mint ő, a brit társa pedig eddig is segítette, hogy jobbá váljon, ezért alig várja, hogy tovább tanulhasson tőle, és együtt dolgozzon vele a pályán.

F1 Italian Grand Prix 2024 Practice 1
A 18 éves Kimi Antonelli veszi át Lewis Hamilton helyét jövőre a Mercedesnél
Fotó: NurPhoto via AFP

A csapatfőnök Toto Wolff arról beszélt, az új felállás tökéletes az istálló következő fejezetének megnyitásához. Szerinte ez a páros arról tanúskodik, hogy rendkívül erős a junior programjuk és a tehetségekbe vetett hitük - írja az MTI.

Antonelli bemutatkozása az autósport elitkategóriájában nem sikerült jól, ugyanis pénteken az Olasz Nagydíj első szabadedzésén a Parabolica kanyar bejáratánál megcsúszott és a gumifalba csapódott, emiatt bő tíz percig piros zászló volt érvényben.

A monzai verseny szombaton 12.30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, amit az Origo Sport élőben közvetít majd.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!