Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull Forma-1-es csapatának osztrák tanácsadója elmondta, mi volt a látványos különbség oka a vb-címvédő Max Verstappen és McLaren pilótája, Lando Norris közötti sebességkülönbségnek.

Látványosan szenvedett a Red Bull Renault a múlt hétvégi holland Forma-1-es nagydíjon. A világbajnoki címvédő, Max Verstappen 2., míg csapattársa, az idény végén minden bizonnyal távozó, Sergio Pérez 7. lett Zandvoortban. A győztes a pole pozícióból induló Lando Norris lett, méghozzá látványos különbséggel, 22 másodperccel megelőzve a háromszoros világbajnokot. 

helmut marko, red bull, max verstappen
Helmut Marko szerint Verstappen jól tudta, hogy mit miért csinált Zandvoortban
Fotó: AFP 

A korábbi Forma-1-es versenyző, manapság szakértőként és televíziós riporteként dolgozó Martin Brundle még azt is felvetette, hogy esetleg rászóltak Verstappenre, hogy lassítson. 

"Martin Brundle meglátása, mi szerint Max direkt ment lassan, abszolút téves, nem is tudom, hogy mondhatott ilyet" - mondta Marko a Speedweek oldalnak. 

Amikor látta, hogy nincs esélye utolérni Norrist, egyszerűen nem vállalt több kockázatot.

 Ami pedig Pérezt illeti, ő másik beállítást használt. Azt hittük, ha nagyobb lesz a leszorító erő, akkor nem fog annyira csúszkálni, de tévedtünk, még jobban csúszkált az autó" - ismerte el az osztrák, aki azt sem titkolta nem érzik magukat biztonságban a hátralévő futamokon.

Ha így folytatódnak a dolgok, veszélybe kerülhet a konstruktőri világbajnoki címünk,

 de hiszünk benne, hogy ez csak egy olyan pálya volt, ami éppen feküdt a McLarennek, és még hűvös is volt, azaz minden a kezükre játszott. Világos, hogy ismét meg kell találnunk az autó egyensúlyát és nem csak elméletben, de a stopper szerint is" - zárta gondolatait.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!