Vágólapra másolva!
Max Verstappen, a Red Bull Forma-1-es pilótája a legutóbbi öt futamon nem tudott győzni, a vb-pontversenyben kiharcolt óriási előnye pedig elkezdett apadni a brit Lando Norrisszal szemben. A holland ennek kapcsán őszintén beszélt az autója problémáiról és elmondta azt is, miért nem aggódik a rossz sorozata miatt.

Verstappen a Holland Nagydíjon 22,9 másodperccel lemaradva ért célba a a futamgyőztes Lando Norris mögött. A háromszoros világbajnok hollandon a McLaren brit pilótája így csak nyolc pontot tudott faragni a vb-pontversenyben, azonban az látható, hogy kettejük autója között jelenleg óriási különbség van, ez pedig érthetően nyugtalanítja Verstappent. 

Norris az időmérőn több mint három tizedmásodperccel volt gyorsabb Verstappennél, és könnyedén előzte a hollandot a futam során, miután a rajtnál lecsúszott mögötte a vonalról. A McLaren olyan fejlesztéseket vezetett be Zandvoortban, amelyek javították az MCL38 teljesítményét, míg Verstappen autója a 10-es kanyarban többször nem reagált a kormányzásra.

F1 Grand Prix of Netherlands
Verstappennek esélye sem volt a győzelemre hazai pályán
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora

„Egyszerűen nincs csatlakoztatott egyensúly, sem elöl, sem hátul”mondta Verstappen, amikor a Red Bull problémáiról kérdezték. 

Ez nem volt így az első néhány futamon. De most van valami az autóban, ami megnehezíti a vezetést. Pillanatnyilag nagyon nehéz meghatározni, hogy ez honnan jön. Ez természetesen árt az egykörös teljesítményünknek, de a hosszú távunknak is”

 – folytatta a háromszoros világbajnok holland, aki a júliusi Spanyol Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, ez 2020 óta a leghosszabb nyeretlenségi sorozata. 

A Red Bullnak a mostani a leghosszabb nyeretlenségi sorozata a jelenlegi szabályozás 2022-es bevezetése óta, ráadásul most fordul elő először, hogy nem a Milton Keynes-i csapat rendelkezik a leggyorsabb csomaggal.

Verstappen elfogadja, hogy nem a Red Bull rendelkezik a leggyorsabb autóval, és tisztában van vele, hogy a Forma-1-ben előfordulnak nehéz időszakok. 

Sok jó évem volt. Úgy értem, vannak, akik még soha nem nyertek versenyt pályafutásuk során, szóval így is lehet nézni. Van néhány problémánk, amit meg kell oldanunk, és ezen dolgozunk. 

Nagyon koncentrálunk rá. Sok verseny van még hátra, sok különböző pálya. Zandvoort egyszerűen nem volt a legjobb hétvégénk” – tett hozzá Max Verstappen, aki 15 futamot követően 70 pont előnnyel vezeti a vb-pontversenyt a brit Lando Norris előtt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!