A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Haas korábbi csapatfőnöke, a tavalyi szezon végén kirúgott Günther Steiner szerint a Red Bull mexikói versenyzője, Sergio Pérez nem tud úgy megküzdeni a F1-ben tapasztalható nyomással, mint a legjobb pilóták.

A Red Bull mexikói pilótája már az előző idényben sem tudta tartani a tempót a háromszoros világbajnok Max Verstappennel, és a 2024-es idényben is óriási a kettejük közti különbség. Mindezek ellenére meglepő módon 2026-ig meghosszabbították a mexikói szerződését, ám a gyenge teljesítménye miatt felmerült, hogy már a Belga Nagydíj után megválnak tőle. Pérez a saját csapatától is rendre sok kritikát kap, ám egyelőre úgy alakult, hogy marad a címvédő istállónál.

Sergio Pérez 2024-ben is látványosan szenved
Fotó: Belga via AFP

A Haas korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner szerint Pérez személyiségében keresendő a gyengébb teljesítmény oka, ennek nincs köze az autóhoz.

"Manapság az autók egyformák, ha egy fejlesztést csak az egyik versenyző kapja is meg, azt egyértelműen kommunikálják. Nem lehet visszatartani, mint régen, minden csapat átlátható. 

Ezen a téren semmi nincs, ez csak a versenyzőn múlik, mentális jellegű. Stressz alatt vannak, ha pedig belegondolunk, milyen kicsin múlik három vagy négy tizedmásodperc, akkor ha nincs meg az önbizalom, 

ha valaki nyomás alatt van, mindenki őt figyeli, mindenki kritizálja" - mondta az 59 éves szakember.

Mentális téren van különbség az igazán jó és a jó versenyzők között, az igazán jókról, a világbajnokokról lepereg a kritika. 

Ez is egy tényező" - tette hozzá Steiner.

A Forma-1 2024-es idénye a Holland Nagydíjjal folytatódik, amelyre augusztus 23. és 25. között kerül sor Zandvoortban. Az egyéni pontversenyben a címvédő Max Verstappen vezet, és egyelőre a konstruktőrök között is a Red Bull áll az élen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!