A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNHungary
07:30AtlétikaMaraton séta váltó
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Max Verstappen, a Red Bull háromszoros Forma-1-es világbajnok pilótája bízik benne, hogy csapata javulni tud a szezon hátralévő részében, mellette pedig beszélt arról is, hogy hogyan éli meg, hogy az idei szezonban harcolni kell a világbajnoki címvédésért.

A 26 éves holland pilóta korábban óriási csatákat vívott a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, azonban a 2021-es első világbajnoki címét követően elszokott a nagy csatáktól.

Az idei szezonban azonban újra szüksége van minden tudására, hogy a csúcson maradjon, ugyanis a Red Bull némileg visszaesett. 

A 61-szeres futamgyőztes a legutóbbi négy nagydíjon nem tudott nyerni, ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata pedig 2020 óta nem volt. 

Verstappen pályafutásában ez most merőben új helyzet, a holland azonban kihívásként éli meg, hogy ezúttal keményebben kell küzdenie a világbajnoki címvédésért.

„Nehéz, nem fogok hazudni”kezdte Verstappen, amikor arról kérdezték, mennyire nehéz folyamatosan 110%-on teljesíteni. „Természetesen mindig igyekszem a maximumot nyújtani. Minden hétvégén igyekszem optimalizálni, mert ha van egy jó autóm, az egy kicsit az én életemet is megkönnyíti, és valószínűleg a csapat életét is megkönnyíti. De ez jelenleg nem így megy, szóval nagyon meg kell küzdenünk minden pozícióért, de ez rendben van. 

Verstappen új helyzettel találta szembe magát
Fotó: AFP/Claudia Greco

„Bizonyos értelemben ez szép dolog, mert az a helyzet mindenkit a földön tart. 

Csak egy kicsit meg kell próbálnunk fejlődni, meg kell próbálnunk újra megtalálni azt a lendületet, hogy igazán versenyképesek legyünk. Rendkívül izgalmas idők járnak”

 – folytatta a holland klasszis. 

Miután a Red Bull az előző szezonban 22 futamból 21-et megnyert, Verstappen arra számított, hogy idén kiegyenlítettebb lesz a Forma-1-es mezőny, még akkor is, ha abban bízott, hogy a csapata jobban megőrzi a remek teljesítményét. 

Nagyon élveztem a tavalyi évet, de azt is tudtam, hogy soha többé nem lesz ilyen szezonunk. Nagyon irreális volt, úgyhogy készültem az ilyen dolgokra”

 -mondta a holland, aki élvezi a küzdelmet és jól érzi magát, ha olyan pilóták ellen versenyez, akikkel együtt kezdte junior korában. 

„Most több pilótával harcolok, és minden pilóta sajátos módon vezet. Nem minden ember egyforma abban, hogyan kezel különböző helyzeteket, de ez így van rendjén. Több olyan pilóta is itt van, akivel együtt nőttem fel, úgyhogy nagyon szórakoztató olyanokkal küzdeni, akik egyidősek, és már ismerik egymást a gokartozás világából” – tette hozzá Max Verstappen. 

A 2024-es Forma-1-es szezon augusztus 23. és 25. között a Holland Nagydíjjal folytatódik. Tizennégy versenyhétvége után a 277 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 199 pontos Lando Norris és a 177 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 167 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 162, Lewis Hamilton 150, Sergio Pérez 131, George Russell pedig 116 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 408 ponttal vezet, 42 ponttal megelőzve a második McLarent és 63-mal a harmadik Ferrarit. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!