A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Komoly változást jelentett be a Red Bull a hétvégi, Holland Nagydíj előtt, de ez a mexikói Sergio Pérez érinti, ugyanis új versenymérnökkel dolgozik majd együtt, miután Hugh Bird ideiglenesen apasági szabadságra megy.

Sergio Pérez jövője sokáig bizonytalan volt, de a Red Bullnál végül úgy döntöttek, maradhat a csapatnál és új szerződést is kapott, most viszont új körülményekkel kell megbirkóznia. Pérez régóta az F1-ben dolgozó versenymérnöke, Hugh Bird apasági szabadságra megy, de csak a zandvoorti futam után.

Sergio Pérez (balra) új körülményekkel fog szembesülni
Fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Bird a Holland Nagydíjon a helyszínen lesz, hogy felügyelje Pérez új csapatának munkáját, miközben Richard Wood, a Milton Keynes-i székhelyű alakulatnál 11 éve dolgozó mérnök lép majd a helyére. Egy szinttel feljebb lép így Richard Cooke is, aki Wood helyét veszi majd át.

A tervek szerint Wood és Cooke a Szingapúri Nagydíjig vezeti Pérez csapatát, ami azért is érdekes, mert Pérez nagyon rossz formában van az elmúlt pár futamot tekintve. Arról is volt szó, hogy a nyári szünetben Pérez helyét Ricciardo vagy Lawson veszi át, de Christian Horner végül kitartott a mexikói mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!