Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótája, Max Verstappen elismerte, már túl van az F1-es karrierje felén.

A Forma-1 háromszoros világbajnok holland versenyzője, Max Verstappen a hétvégén hazai pályán szerepel, a zandvoorti Holland Nagydíj pedig a 200. versenyhétvége lesz az F1-es karrierje során.

Max Verstappen, F1, Forma-1, Red Bull
Max Verstappen a 200. F1-es versenyhétvégéjére készül
Fotó: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese

Max Verstappen beismerte, már az F1-es karrierje második felében jár

Az eddig 107 dobogót, köztük 61 futamgyőzelmet szerző Red Bull-pilóta meg is kapta azt a kérdést a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy érez-e magában még 200 versenyt, de Verstappen határozott választ adott.

„Nem, hogy szépen és egyszerűen fogalmazzak. A félúton már túl vagyok [az F1-es karrieremben], ez teljesen biztos. Ez eddig egy hihetetlen utazás volt, 

a 200 futamot én nem érzem 200-nak, 

de persze most már rengeteg versenyt teljesítünk egy év alatt, így elég gyorsan el lehet érni ezt a számot" – nyilatkozta Verstappen, aki kiemelte, hogy a két legemlékezetesebb futama a 2016-os Spanyol Nagydíj és a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj volt. Előbbi az első sikere, utóbbi pedig az első világbajnoki címe miatt.

A negyedik vb-elsőségéért harcoló Max Verstappennek 2028-ig szól érvényes szerződése a Red Bull csapatával, és már korábban kijelentette, hogy ő nem tervez negyvenéves koráig versenyezni, mint például Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton teszi. A mostani nyilatkozatában 

megerősítette, hogy már a karrierje második felében jár, és jelenleg valóban nem gondolkodik szerződéshosszabbításon, 

csak szeretné megélni a pillanatot, és majd megnézni, hogyan fekszenek neki a 2026-tól bevezetett szabályváltozások.

Verstappen a legutóbbi három Holland Nagydíjon a pole pozíciót és a futamgyőzelmet is megszerezte, és ezúttal, a 200. versenyhétvégéjén is hasonló célokkal érkezett meg Zandvoortba.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!