Vágólapra másolva!
A Sauber Forma-1-es csapata bejelentette, hogy a Holland Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari juniorversenyzője, Robert Shwartzman vezethet Valtteri Bottas helyén.

Hosszú ideje tudni lehet már, hogy az Audi 2026-ban érkezik meg a Forma-1-be a Sauber csapatának teljes felvásárlásával. Miközben az autót a svájci Hinwilben építik majd, a V6-os erőforrást az Audi neuburgi központjában gyártják. Az Audi gyári csapataként szereplő istálló egyik pilótája Nico Hülkenberg lesz, a másik versenyzőt viszont még nem jelentették be, de nagy esély van rá, hogy a Ferrari-junior Robert Shwartzman lesz a kiválasztott. 

A 24 éves pilóta mindenesetre a Holland Nagydíjon lehetőséget kap a Saubernél, ugyanis az első szabadedzésen ő veszi át Valtteri Bottas helyét.

Az izraeli-orosz versenyző kifejezetten sikeres juniorkarriert tudhat maga mögött, hiszen a Forma-2-ben egy második és egy negyedik helyet számlál összetettben, az F3-ban pedig bajnok lett.

Shwartzman több szabadedzésen vezethetett már, idén pedig az AF Corse csapatával versenyez a WEC Hypercar-kategóriájában, ahol összetettben a 11. helyen állnak, emellett pedig a Ferrari tartalékpilótái szerepkörét is ellátja - számolt be róla a motorsport.com.

A Forma-1 világbajnoki sorozata augusztus 23-25. között a 36. Holland Nagydíjjal folytatódik. Fontos részlet, hogy kissé rendhagyó lesz a hétvége, mert az európai futamokhoz képest minden szabadedzés és az időmérő is egy órával korábban fog kezdődni, maga futam viszont a megszokott délután 3 órás időpontban rajtol majd el. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!