Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben korábban évtizedeken keresztül tevékenykedő Jo Ramírez szerint honfitársának, a Red Bull pilótájaként versenyző Sergio Péreznek abba kéne hagynia a panaszkodást, és beismernie, hogy nem tud lépést tartani csapattársával, Max Verstappennel.

Sokat elmond Sergio Pérez formájáról, hogy az elmúlt nyolc Forma-1-es versenyhétvégén összesen 28 pontot szerzett. A Red Bull mexikói pilótája ebben az időszakban egyszer sem végzett a hetedik helynél előrébb, ugyanakkor a csapata mégis szerződést hosszabbított vele a következő szezonra, és a hírek szerint a teljesítményétől függetlenül a mostani idény végéig biztosan az F1-es istálló tagja marad. A 34 éves mexikói pilóta szereplése ugyanakkor a Red Bull konstruktőri címét is veszélybe sodorja, és már a hazája egyik autósport-legendája is negatívan beszél róla.

Sergio Pérez, Max Verstappen, F1, Forma-1, Red Bull
Óriási a különbség Sergio Pérez és a hozzá képest 146 pontos előnyben lévő Max Verstappen eredménysora között a Red Bull F1-es csapatán belül
Fotó: SIMON WOHLFAHRT / AFP

A McLaren és Tyrrell csapatok korábbi koordinátora, Jo Ramírez évekkel ezelőtt azt mondta, Pérezt a McLarentől azért küldték el, mert túl arrogáns volt, és most is hasonló problémára világított rá a honfitársával kapcsolatban.

Jo Ramírez nincs a legjobb véleménnyel a mexikói Forma-1-es pilótáról, Sergio Pérezről

„Checo számára ez nehéz időszak, nem rossz pilóta, de 

nem az autót kéne hibáztatnia. Folyton panaszkodik rá, a hőmérsékletre, a gumikra, ahelyett, hogy beismerné, hogy nem tud közel kerülni Verstappenhez. 

Nem kéne félnie ennek a beismeréséről, mert nagyon kevés Verstappen-szintű versenyző van, ha van egyáltalán ilyen. Változtathat Checo a vezetési stílusán, de sosem fogja felvenni a versenyt Max-szal. Ki kéne mondania ezt" – nyilatkozta Pérezről a Mundo Deportivónak az 1984 és 2001 között a McLaren F1-es csapatánál dolgozó Jo Ramírez.

A kedden a 83. születésnapját ünneplő Ramírez arról is beszélt, hogy szerinte a Forma-1 elvesztette azt a romantikát, azt az emberséget, ami korábban jelen volt benne, ugyanis „a mezőnyben lévő pilóták már nem olyannak mutatják magukat, amilyenek valójában".

Sergio Pérez legközelebb a hétvégi Holland Nagydíjon bizonyíthat, immáron új versenymérnökkel.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!