A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Edd Straw F1-es szakértő szerint a finn Valtteri Bottas remekül helyettesíthetné Sergio Pérezt, amennyiben a mexikóit kirúgná a Red Bull a szezon végén.

A Red Bull mexikói versenyzője már az előző szezonban sem tudta tartani a tempót a háromszoros világbajnok Max Verstappennel, és a 2024-es idényben is óriási a kettejük közti különbség. Mindezek ellenére meglepő módon 2026-ig meghosszabbították a szerződését, ám a gyenge teljesítménye miatt felmerült, hogy már a Belga Nagydíj után megválnak tőle. Pérez a saját csapatától is rendre sok kritikát kap, ám egyelőre úgy alakult, hogy marad a címvédő istállónál.

Sergio Pérez 2024-ben is látványosan szenved a Red Bullnál
Fotó: Belga via AFP

A The Race újságírója, Edd Straw szerint a Sauber pilótája, 

Valtteri Bottas alkalmas jelölt lehetne Pérez helyére, ugyanis a finn korábban már versenyzett a Mercedesnél, így pontosan tudja, milyen nyomással jár egy topcsapat alkalmazásában állni. 

A 34 éves pilóta a német istállónál nagyjából az esetek egyharmad részében le tudta győzni Lewis Hamiltont az időmérőkön, miközben Péreznek ez 80 próbálkozásból csak nyolcszor sikerült Verstappennel szemben, és akkor sem mindig önerőből - számolt be róla a motorsport.com.

Valtteri Bottas a Red Bullnál?
Fotó: AFP/Benjamin Cremel

Mindezek ellenére Bottas Red Bullhoz igazolására egyelőre nem úgy tűnik, hogy sok esély lenne. A finn versenyző neve nem került még szóba a címvédőnél, ráadásul úgy tűnik, marad a Saubernél, amely 2026-tól az Audi gyári csapataként szerepel majd a világbajnoki sorozatban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!