A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Thomas Laudenbach, a Porsche motorsportért felelős alelnöke kizárta a német gyártó visszatérését az F1-be. Mindezt azután tette, hogy a cég a Red Bull-lal hosszas egyeztetéseket folytatott.

Két évvel ezelőtt kezdte a Porsche a tárgyalásokat a Red Bull-lal, azzal kapcsolatban, hogy az új, 2026-s szabályoknak megfelelő erőforrásokat már a német gyár biztosítsa a csapatnak. A partnerség keretében a Porsche 50 százalékos tulajdonosa lett volna a csapatnak, és hajtásláncokat gyártott volna a Milton Keynes-i székhelyű alakulat számára.

Porsche in Tokyo, Japan
A Porsche egy darabig még biztosan nem tér vissza az F1-be
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP 

Az üzlet végül meghiúsult, és a Red Bull mostantól a Forddal kötött műszaki partnerség keretében saját erőforrásokat gyárt majd. A Red Bull-lal folytatott tárgyalások lezárását követően a Porsche továbbra sem szándékozik visszatérni az F1-be, ahol 1991 óta nem érdekelt, ehelyett más motorsport-programjaira összpontosít.

"Ez a téma lekerült az asztalról: jelenleg az F1 nem opció számunkra, és nem is fordítunk rá energiát" - magyarázta Laudenbach az Autosport beszámolója szerint.

A Porsche szinte minden jelentős versenykategóriában részt vesz, így az elektromos kategóriában is, és vezető gyári csapata van a Formula E-ben. Ez a csapat nemrég megnyerte a pilóták bajnokságát, a korábbi F1-es pilóta Pascal Wehrlein jóvoltából. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!