Élő:
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Azeri Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzésén a Mercedes brit pilótája, George Russell teljesítette a leggyorsabb kört. Az utolsó bakui gyakorlás szemerkélő esőt, rengeteg feltartást, két piros zászlós fázist és izgalmas hajrát is hozott.

A bakui versenyhétvégéjének három piros zászlós fázist is hozó első napját az élcsapatok közül a Red Bull és a Ferrari zárta sikeresen, a McLaren és a Mercedes viszont javulásban reménykedhetett. Az F1-es Azeri Nagydíj harmadik szabadedzése még egy esélyt adott a csapatoknak arra, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat, igaz, ezt szemerkélő esőben és a péntekinél hűvösebb hőmérsékletű időben kellett megtenniük. Talán éppen az időjárásnak köszönhetően óvatosabban kezdtek a csapatok, az első tíz perc alatt csak négy istálló nyolc versenyzője gurult ki a pályára, és még senkinek nem volt mért körideje.

Forma-1, F1, Azeri Nagydíj, 2024, Baku, Esteban Ocon
Esteban Ocon okozta az első piros zászlós fázist az F1-es Azeri Nagydíj harmadik szabadedzésén
Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

Kétszer is félbeszakadt az F1-es Azeri Nagydíj harmadik szabadedzése

Amikor éppen nekilendült volna a mezőny, a 150. F1-es versenyhétvégéjén induló 

Esteban Ocon állt meg a pályán technikai hiba miatt, így piros zászlós fázisra volt szükség. 

Az újraindulás után, féltávnál érkeztek meg az első köridők, a teljes mezőny lágy keverékű abroncsokon próbálkozott a helyenként enyhén nedves pályán. Mások mellett az élpilóták közül az autójával sokáig leginkább szenvedő George Russellt is csúnyán feltartották, és éppen a williamses Alexander Albon volt az élen, amikor újabb megszakítás következett: 

Oliver Bearman későn jött rá, hogy nem fog tudni bekanyarodni, így a falnak ütötte az autóját.

Az újabb újraindítást követően elállt az eső, ennek is köszönhetően tovább gyorsult a pálya, és Oscar Piastri 1:42,749 perces ideje sokáig elég volt az első helyre. A hajrában viszont jöttek még változások: előbb a ferraris Charles Leclerc, majd a mercedeses George Russell került az élre, kettejük között 13 ezred lett a különbség. 

A harmadik szabadedzésen Russell és Leclerc mögött a két McLaren zárt, 

majd Max Verstappen, Carlos Sainz és Sergio Pérez lett a sorrend. Az első tízbe a két Williams és Lewis Hamilton fért még be.

Az F1-es Azeri Nagydíj hétvégéje szombaton, magyar idő szerint 14 órától az időmérő edzéssel folytatódik. Az 51 körös futamra vasárnap 13 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!