Vágólapra másolva!
Az Alpine pilótáját, Pierre Gaslyt kizárták, így az időmérő után megváltozott a Forma-1-es Azeri Nagydíj vasárnapi futamának rajtsorrendje.

A szombati időmérőn 13. pozíciót szerző francia pilóta autója a kvalifikáció egy pontján túllépte a pillanatnyi üzemanyagáramlás engedélyezett mértékét, ezzel pedig szabályt sértett, így az FIA úgy döntött, diszkvalifikálja. Ennek köszönhetően Gasly csak a mezőny végéről indulhat, ezzel pedig Lando Norris is nyert egy pozíciót, a McLaren versenyzője a 16. helyről rajtolhat vasárnap.

Az FIA indoklása szerint az Alpine csapatát képviselők részt vettek a meghallgatáson, Gasly viszont nem. A francia istálló magyarázata alapján egy rövid technikai probléma okozta az engedélyezettnél magasabb üzemanyagáramlást, az indokást pedig az FIA technikai személyzete is jóváhagyta - számolt be róla a motorsport.com.

Az Alpine emellett hozzátette, hogy a szóban forgó köridejük lassabb is volt a korábbinál, tehát nem stratégiaként használták a szabályszegést, de az FIA szerint, ha egy autó nem felel meg a technikai szabályoknak, akkor az nem lehet mentség, hogy nem szereztek vele előnyt. Emiatt született az a döntés, hogy Gaslyt diszkvalifikálják, azonban azt engedik, hogy a francia pilóta rajthoz álljon a vasárnapi nagydíjon.

A Forma-1-es Azeri Nagydíj hétvégéje az 51 körös bakui futammal vasárnap, magyar idő szerint 13 órától zárul.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!