Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a közösségi oldalán búcsúzott el az energiaital-gyártó cég második csapatától kirúgott Daniel Ricciardótól.

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy a korábbi nyolcszoros Forma-1-es futamgyőztes ausztrál pilóta, Daniel Ricciardo helyét Liam Lawson veszi át az RB istállónál a szezon hátralevő részében. Mindez azt is jelenti, hogy a sokak által kedvelt 25 éve versenyző búcsút int a száguldó cirkusznak. 

daniel ricciardo, red bull
Schristian Horner is elbúcsúzott Ricciardótól
Fotó: AFP 

A döntés után a Red Bull csapatfőnöke, Christan Horner is kifejezte érzéseit az ausztrál pilótával kapcsolatban, aki régóta a Red Bull Racing család tagja volt. Hornernek kulcsszerepe volt abban, hogy Ricciardo kapott egy második esélyt a Red Bulltól és visszakerülhetett az F1-es mezőnybe, miután 2022 nyarán a McLaren szerződést bontott vele, ugyanakkor Horner beleegyezése is kellett ahhoz, hogy az energiaitalos csapat végül úgy döntsön, a nyolcszoros futamgyőztes helyett a 22 éves pilótának szavaz bizalmat.

"Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztél a Red Bullhoz, nyilvánvaló volt, hogy sokkal több vagy, mint egy egyszerű pilóta. A folyamatos lelkesedésed, humorod és hozzáállásod kitörölhetetlen örökséget hagy maga után itt a Milton Keynes-i csapatban és az egész Forma-1- ben" — fogalmazott a brit szakember.

"Köszönjük a győzelmeket, a mosolyokat, a dalokat, mindig különleges része leszel a Red Bull családnak. 8 győzelem, 32 dobogós helyezés, 1329 pont. Ezen statisztikák és elismerések nem az egyetlen mércéi annak, aki vagy és amit elértél. Köszönjük, Daniel" — írta az Instagramon Horner.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!