Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon botrányba keveredett Max Verstappent közmunkára ítélte az FIA. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is megszólalt a történtekkel kapcsolatban.

A háromszoros világbajnok számára botrányosan indult a Szingapúri Nagydíj, az FIA gyakorlatilag közmunkára ítelte, mivel káromkodva szidta az autóját, valamint kifogásolta azt, hogy trágár szóhasználat esetén büntetést kapjanak az F1-es versenyzők. A Forma-1 küzdelmei október 18-ától folytatódnak Austinban, a szingapúri futam után is dühöngő Verstappen pedig egyelőre szünetet tart mindentől, és a közmunkabüntetéssel sem akar foglakozni, amelynek a részleteiről még nem is tud semmit.

Christian Horner is megszólalt az esetről, szerinte az FIA-nek jobban kellett volna kezelnie ezt az egész büntetéses helyzetet.

Azt hiszem, Max világossá tette az érzéseit ezzel kapcsolatban. Természetesen ezek a versenyzők mind példaképek, de a mindennapi életben használt ez a nyelvezet.


Szerintem talán jobb lett volna egy kicsit másképp kezelni, amivel elkerülhető lett volna a kínos helyzet. És nem vagyok benne biztos, hogy most mennyit beszél az FIA sajtótájékoztatóján, de feltételezem, hogy viszonylag keveset" - mondta a Red Bull főnöke, aki 2021-ben szintén kénytelen volt az FIA-nál közmunkát végezni, miután a Katari Nagydíjon gazembernek nevezett egy marshalt.

Max Verstappen
Max Verstappent közmunkára ítélte az FIA
Fotó: AFP (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)

Hat versennyel az idény vége előtt a 331 pontos Verstappen vezeti a világbajnoki összetettet a 279 pontos Lando Norris és a 245 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 237 pontos Oscar Piastri áll, mögötte Carlos Sainz 190, Lewis Hamilton 174, George Russell 155, Sergio Pérez pedig 144 ponttal rendelkezik.

A konstruktőrök között a McLaren 516 ponttal vezet, 41 ponttal megelőzve a második Red Bullt, és 75-tel a harmadik Ferrarit.

A 2024-es Forma-1-es szezon október 18. és október 20. között az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!