Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc teljesítette a leggyorsabb kört.

A 2024-es F1-szezon 18. versenyhétvégéjén is maradt Ázsiában a Forma-1 mezőnye, amely szűk egy héttel a bakui futam után Szingapúrba látogatott. A Szingapúri Nagydíj első szabadedzése még napfényben zajlott, de a McLaren számára rosszul kezdődött, hiszen Oscar Piastri autójáról nem tudták leszedni a szerelők az egyik hátsó kereket, és mindenféle eszközzel próbálkoztak, hogy lejöjjön az abroncs. Piastri mellett csak a két Williams várt ki, a többi pilóta hamar az utcai pályára gurult a felhős, de száraz, meleg és párás időben. Az edzés elején szorgosan köröztek a pilóták a közepes vagy a kemény keverékű abroncsokon, és éppen a negyedóra után pályára hajtó Piastri csapattársa, Lando Norris kezdett a leggyorsabban. Fél óra után a ferraris Charles Leclerc állt az élen, majd a lágy gumik is előkerültek.

Forma-1, F1, Szingapúri Nagydíj, 2024, Lando Norris, McLaren
A mclarenes Lando Norris biztatóan kezdte az F1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzését
Fotó: MOHD RASFAN / AFP

McLaren- helyett Ferrari-elsőséggel zárult az F1-es Szingapúri Nagydíj első szabadedzése

A lágy keverékű abroncsokon nagyszerűen teljesített Cunoda Juki és a két Williams (Alexander Albon és Franco Colapinto), miközben a pilóták néhány csúszkálástól és elfékezéstől eltekintve nagyobb hiba nélkül teljesítették a köreiket. Az élcsapatok versenyzői közül a két Mercedes és Sergio Pérez teljesített a leggyengébben, de a csapattársához képest bő fél másodperces hátrányban záró, egy alkalommal a falat is érintő Oscar Piastri sem tudott a közvetlen élmezőnyben végezni – a konstruktőrök között éllovas McLarennél tehát csak Norris miatt örülhettek a szingapúri nyitányon.

Végül Norrist megelőzte Leclerc, így 

76 ezredes előnnyel, 1:31,763 perces idővel a Ferrari monacói pilótája nyerte a nyitó gyakorlást. Mögöttük Carlos Sainz, Max Verstappen és Cunoda Juki zárt a legjobb ötben.

Forma-1, F1, Szingapúri Nagydíj, 2024, Charles Leclerc, Ferrari
Charles Leclerc kezdett a leggyorsabban Szingapúrban
Fotó: ROSLAN RAHMAN / AFP

Az F1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéje pénteken, magyar idő szerint 15 órától a második szabadedzéssel folytatódik. Szombaton 11:30-tól a harmadik szabadedzést, 15 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 62 körös futamra vasárnap 14 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!